"A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon munkatársai sok szeretettel, energiát és fáradságot nem kímélve több száz órát dolgoztak társadalmi munkában azért, hogy Zamárdi Mókus utcában, 1200 négyzetméteres telken fölépüljön a magyar gyermekvédelem új gyöngyszeme,egy 250 négyzetméteres közösségi ház tetőtérrel, apartmanokkal" - mondta el lapunknak Vásárhelyi János igazgató.

zaműárdi.jpg

Egyre nehezebb az üdültetés a gyermekotthonok számára, ezért is fontos a bicskei intézménynek ez a nyitott és szeretetből megépült bázis, ahol adott lesz minden lehetőség a szabadidő értelmes, tartalmas eltöltésére.

A Balaton hullámaitól mindössze száz méterre fekvő ház állami tulajdon, ahogyan a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon - Bicske meghatározó építészeti öröksége is állami tulajdon, amiről a Vásárhelyi János vezette munkaközösség szintén nagyon szépen, példamutatóan gondoskodik. Ezzel együtt közismerten nyitva tartja Bicske lakói előtt mind arburétummá avanzsált parkját, mind  rangos kulturális eseményeknek helyet adó belső termeit.  

A Zamárdi ház jövőre nyílik meg, aminek mindig is lényege marad a nyitottság. Mint azt az igazgató úr lapunknak elmondta, szeretettel várnak Bicskéről és környékéről civil szervezeteket, cégeket, baráti társaságokat, képzéseket, művészeti és hagyományőrző csoportokat, sportbarátokat, úszókat, focistákat, kéziseket, evezősöket, íjászokat, osztálykirándulásokat - mert az a céljuk, hogy a Siófok jótékony árnyékában fekvő ház önfenntarthatósági mutatói optimálisak legyenek.

Vagyis aki a Zamárdiban megépült új közösségi házban nyaral, támogatja a gyermekvédelmet.

A ház létrejöttét egyedül a szeretet, az összefogás, a társadalmi munka, pályázati forintok és bicskei vállalkozó támogatása tetté lehetővé - zárta Vásárhelyi János. 

 

Izing 

 

zami2.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása