Örvendetesnek találjuk, hogy városunk bicskei civilek kétkezi munkája által városhoz méltóbbá tett terület lett és kérésüknek eleget téve a városvezetés a választások előtt játszóteret épít. Örvendetes, hogy a politikusainknak a választások előtt kettő hónappal a saját zsebük helyett egyre fontosabbá válik a polgárok akarata és  igénye. Főleg egy olyan városban, ahol Tessely Zoltán, Bicske Csabdin élő polgármestere, aki Csabdin nem fizet építményadót, mert ott nincs, Bicskén ezt megduplázta.     

Tisztelt Bicskei Szó!

Az elmúlt pár hétben szinte nincs olyan ember a környéken aki ne hallott vagy ne látta volna, hogy milyen munkálatok zajlanak a mi kis városunkban. Ennek persze örülni kell mert legalább fejlődünk és egyre szebb is lesz az ... csak milyen áron!
Szakmámból adódóan nagyon sok hiányosságra lettem figyelmes. Ugyanis munkavédelmi szempontból igen súlyos hibák fedezhetőek fel. A munkavállalókkal nincs semmi gond, mert szépen végzik a munkájukat, csak az ők úgymond kényelmét és persze más személyek védelmét szolgáló eszközök súlyos hiányossága fedezhető fel. Persze ez egy kívülálló személynek nem biztos, hogy feltűnne. Csak nagy vonalakban a következőket véltem felfedezni.
Játszótér: Nagyon nagy és magas színvonalú játszótér épül az Uszoda mellett. Viszont ezt a kivitelezést egy építési területnek kell tekintenünk. Ezt körbe kellene keríteni. Továbbá hétvégén nincs senki ott aki felügyelné a területet és csak azt lehet látni, hogy kis gyerekek játszadozva a még félig kész játszótéren. Amíg a játszótér nincs átadva addig úgy vélem TILOS lenne egyáltalán a közelébe menni annak mivel baleset veszélyes mindegyik játék. A másik a munkavállalók. Építési területen ma már elvárt egy úgymond "dress code". Ezek a munkavédelmi cipő, láthatósági mellény, munkavédelmi sisak. Persze az adott munkakörökre további más védelmi eszközök is elvárt. Erről ennyit.
Vasútállomás. Az elmúlt hetekben a Bicske - alsó vasútállomás melletti növényzetet ki rtották. Ez megint csak egy nagyon jó észrevétel volt a városvezetés részéről. Viszont ezt a munkát végző személyek még a legalapvetőbb felszerelésekkel sem voltak ellátva. Észrevételem szerint sport cipőben és szabad idő nadrágban ("susogós nadrág") munkát nem lehet végezni. A helyzetet csak az súlyosbítja, hogy tudtommal az Önkormányzat megbízásából történnek ezek a munkák. Na de mindegy is, ezek csak észrevételek egy helyi polgár által. Mindenesetre ha az adott hatóság ezt látná akkor büntetések sokaságát szabnák ki.


Remélem nem terheltem le a szerkesztőt a hosszú üzenetemmel és ha bármikor hasonló témában szeretnének segítséget kérni akkor forduljanak felém egy üzenettel.

Üdvözlettel


Egy Biztonságtechnikai Mérnök

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása