Tisztelt Bicske Város Önkormányzata! 

 

8 óra múlva kezdetét veszi az elmúlt évek egyik legnagyobb vasúti beruházása. 

Ennek következtében, az egyik legfontosabb vasúti nyomvonalon egyáltalán vagy alig lesz majd vonatközlekedés. 

Több tízezer ember élete, napirendje változik meg. Köztük sok száz, vagy akár ezer bicskei lakosé is. 

Ám Bicske Város Önkormányzat hallgat. 

 

Napok óta a bicskei emberek a Facebookon ötletelnek, lázasan keresik a megoldási lehetőséget, hogy megelőzzék a káoszt. Joggal elvárnák, hogy az Önkormányzat kezelje a kialakult helyzetet, kapjanak információt ebben a szinte beláthatatlan időszakban.

 

A képviselők hallgatnak, egyetlen ellenzéki képviselő tudott reagálni az eseményekre, igaz megoldásként ő is a civilek szerveződését javasolja. 

 

Hozzá is csatlakozva és az érintett emberek és a magam kérdéseit összegezve kérdezem az Önkormányzattól és a Polgármester Asszonytól:

- Volt-e bármilyen egyeztetés a felújítást elrendelő szakminisztériummal, kivitelezőkkel, érintett MÁV divíziókkal? 

- Ha nem volt, az Önkormányzat miért nem érezte ennek sürgető szükségét?

 

- Ha volt, akkor azt ki kezdeményezte? 

 

-Ha volt, akkor miért nincs tudomása a pótlóbuszok  menetrendjét megalkotó közlekedési szakembereknek arról, hogy a Bicskei Nagyállomás autóbuszos megközelíthetősége az új útnak és körforgalomnak köszönhetően sokkal jobb lett, autóbusz fogadó és áteresztő képessége az elmúlt hónapokban sokszorosára növekedett. 

- Milyen utaskényelmi intézkedéseket tett az Önkormányzat? Helyeznek-e ki mobil WC-ket, plusz ülőhelyeket? Jelenleg a 4 érintett buszmegállóból egyben sem árnyék- és esővédő építmény, sem pad nincs elhelyezve.

- Terveztek ideiglenes parkoló helyeket az autókkal érkezők számára? 

-Felmérték-e, hogy a megnövekedett buszmennyiség következtében a város főutcájának forgalma miként változik? Ha több busz pótol egy vonatot a várakozó buszok mennyire okozhatnak közlekedési dugót a körforgalom környékén? 

-Számoltak-e azzal, hogy a két állomás utazóközönsége több száz méterrel kerül messzebbre a felszállás lehetőségétől? 

- Esetleg a város saját erőforrásaiból tervezi-e ingajáratok indítását a felújítások alatt akár Budapest vagy Tatabánya irányba? Akár a pótlóbusz megállóhelyek és az állomások között?

-Egyeztettek-e a környéki települések vezetőivel ezekről a kérdésekről?

 

Szeretnénk, hogy kérdéseinket nem támadásként, hanem javaslattételként és a bicskei utazók jogos elvárasaiként értékeljék. 


Bicske 2023.09.17

Paszicsnyek János

(Egy olvasói jelzésből kiderült, hogy némi késlekedéssel ugyan, de az önkormányzat kérte, hogy a pótbuszok menjenek be a a Nagyállomásig - A szerk.)  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása