Pálffy Károly polgármester 3705 szavazatból 2007 darabot szerzett meg vagyis több mint 54 %-al nyert a Fidesz jelöltjeként a Jobbik majdnem 22 %-ot elérő jelöltje, és a majdnem 25%-ot elérő PM-s nem bicskei polgármesterjelölttel szemben.   

Beleértve a polgármesterjelöltek által begyűjtött szavazatokat - a bicskei Fidesz jelöltjei minden egyéni körzetben fölényesen nyerve összesen 3994 voksot kaptak. Ez azt jelenti (a későbbiekben minden esetben beleértve a polgármesterjelöltjük által begyűjtött támogatásokat is), hogy átlagosan 443 iksz került neveik mellé körzetenként.

A bicskei Jobbik ehhez képest összesen 1498 szavazatot gyűjtött, ami a kilenc választási helyet tekintve 166-os átlag. A Fidesz eredménye 2,6-szer jobb ennél.  

A bicskei MSZP-DK egy körzetben nem is tudott indítani. Összesen 1649 támogatást kaptak. Ez 182-es átlagot jelent, ha ahol nem indított azt 0 szavazatgyűjtésnek vesszük és azzal a körzettel is növeljük az osztót 9-re az átlagolás előtt. Ha 8 körzettel számolunk, ahol indítottak, átlaguk 204. A Fidesz 2,1-szer vagy 2,3-szer kapott több bizalmat náluk.       

A legnagyobb választói bizalmat a 483 érvényes szavazólapból 303 darabot neve mellé begyűjtő Máté János esperes kapta - 62 % (majdnem kétharmad), ezt egy írásunkban korábban meg is jósoltuk. 

A legkevesebb szavazatot egyéni jelöltként a három főerő közül a Jobbik volt bicskei elnöke kapta, összesen 53 darabot. A bicskei Jobbik egyik jelenlegi vezetője 3 szavazattal volt képes meghaladni e mélypontot, ő 56 bicskei szavazópolgár támogatását nyerte el. Elég gyengécske kis legitimáció 56 darab szavazat ahhoz, hogy valaki egy testületbe kerüljön. De hát tudjuk: nagyon gyenge a felhozatal. Az sem érthető továbbá, hogyan kerül a lista élére ez az illető, miközben mind országgyűlési képviselőnek, mind polgármesternek és egy körzetben még képviselőnek is indította a bicskei Jobbik Gáspár Dániel természetvédelmi mérnököt. A lista élén mégsem ő állt, nem ő jutott a testületbe.  Hogy mi a legitimáció? Arról talán kérdezzük meg a 2400-as lélekszámú Mány község több mint félezer szavazattal befutó fiatal, független képviselőjét - Varga Mihályt. 

A bicskei képviselői évi átlagjövedelmekről nincs információnk, de minimum évi 600 ezer forint lehet. 

Jó példa még, ahogy a jó száriak egysége határozott mozdulattal szakajtotta le magukról a magyar politikai "elit" rissz-rossz pártalakulatait és mindenki függetlenként került a település élére. Moharos Péter egyedüli polgármesterjelöltként szintén mint független indult és az érvényes  szavazatok 100 %-át kapta meg. 410 érvényes szavazólapból 410 őt támogatta. A nevéért, nem pedig pártok nevéért. Feddhetetlen személyiségéért. Száron és sok más településen biztosan nem kerülhetne a testületbe olyan személy, aki büntetőügy(ek) terheltje volt....

Vagy netán a családjában akad ilyen....

És mindenkit saját magáért választanak, nem a pártja talmi kölcsönfényéért.

 

  

 

ia 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása