A 10. jegyző távozása után az aljegyzőt léptették jegyzői hivatalba, akinek megbetegedése miatt orvosi előírásra felépülése érdekében kell otthonában maradnia. Alapos, felkészült, kedves - ezt mondják róla. Alapvetően jó benyomást tesz a vele például Bicske terein összefutókra. 

Anélkül, hogy a kenyerüket tisztességes és felelősségteljes munkával, hosszú felkészülés után megkereső közigazgatási szakembereket egy szóval is bántanánk: érthetetlen volna, ha Bicske Tessely/Pálffy-féle abszurditás határait súroló korszaka ügyében még nem indult volna törvényességet ellenőrző tényfeltáró, felügyeleti eljárás.  

Mi folyik itt?    

Mint korábban is jegyeztük, immár annyira gépies és szinte mindennapi tájékoztatás, hogy a bicskei jegyző elmegy, s jön helyette új, mintha futószalag üzemmódban dolgoznának választott elöljáróink a maguk belterjességében. Semmi különös nincs benne. Lassan már azt hisszük, hogy ez így van jól. Miközben mindannyian tudjuk, hogy településünk történetében a korábbiakban ez a felelőtlen állapot nem volt jellemző.

Az aljegyző a 11. jegyzői feladatokat ellátó törvényességi őr a Tessely-Pálffy-féle korszakban.  Ha Tessely Zoltán polgármesterré választása óta, 2008. szeptemberétől napjainkig számolunk átlagot és a tizenkettedik jegyzőt úgy vesszük, mintha már itt lenne, akkor ebben az esetben az eltelt 76 hónapot osztjuk 12 jegyzővel, akkor 6,3 hónap jön átlagként.

Vagyis átlag félévet bírtak ki Bicskén a törvényességért jogi felelősségük teljes tudatában felelő (például) tapasztalt közigazgatási szakemberek és/vagy jogi doktorok.

Várjuk az oknyomozó eljárás nyilvánosság elé tárását, az indoklást a felettes szervtől, a magyarázatot és felelősségvállalást a városvezetéstől.        

Valamint várjuk a tizenkettedik jegyzőt és jó lenne, ha tőlünk menne nyugdíjba de úgy, hogy alig akarjuk elengedni. 

 

ia 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én most az élők soraiból eltávozott jegyzőnőre is emlékeztem...
Nyugodjon békében!...
süti beállítások módosítása