A bicskei katedrákról is sokak által ismert tanár, szerkesztő, irodalmár, a Budán élő Rónay László - Rónay Laci bácsi visszaemlékezését ajánljuk olvasóink figyelmébe. Szabó Gyurka bácsi, Kósa Dezső bácsi, Krajczár Gyuszi bácsi nevei és folyosói léptei, tanári hozzánk fordulásai sejlenek fel emlékeinkben a különben súlyos kérdéseket is feszegető memoár hatására.    

   Részletek....

Forgách Antal és Lakatos István bicskei születésű költők is szóba kerülnek. (Lakatos Istvánról, az 1956 után bebörtönzött,  később Kossuth-díjat átvevő költőről, aki a bicskei Thököly utcában született - semmilyen emlék nincs városunkban a könyvtárban őrzött életművén kívül. )  

 

"Gyurka bácsi különleges figyelmet szentelt az „új” tanároknak. Rendszeresen látogatta óráikat, ült a hátsó padban, figyelt és jegyzetelt. Utána elmondta tapasztalatait és elképzeléseit, lassan-lassan értette meg velem, szálljak le az „emeletről” a földszintre. „Kartársam – mondta szigorúan – ez így sok.”

 

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása