A Bicskei Gazdasági Szervezet munkatársai idén is teljes erőbedobással dolgoznak a holnap kezdődő 34. Bicskei Napok 2015. május 14-17. megnyitása előtt.

Munkájukkal ahhoz a feltéthez készítenek megfelelő köretet, ami a Művelődési Központ, a Gyermekotthon dolgozóinak közös, nagy munkája hosszú évek, évtizedek óta az itt élők szolgálatában.   

Bicske Város Önkormányzatának intézményei, a Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár rendezi. Társrendező a Bicskei TC és a Bicskei Szabadidő Sportegyesület. Mint mindig, most is sokat tesznek az ügyért a Bicske Barátok Egyesületének tagjai. Zenekarjaink idén is hozzáteszik a maguk műsorát. Támogatók az RFM Dekor, az Arany Sas Gyógyszertár, a K&H Bank, a Béres, a Batthyány-kastély Bicske, Ödön major Etyek vagyis a Bicskei Mezőgazdasági Zrt, aki a főhelyszínért is sokat tett, a SPAR, a MAVIR, a Pro Vértes, a Suzuki Szigeti és a Vincotech.   

 Fűnyírás ma is szinte reggel hattól. A mai porcióhoz tartozik még számos katonai sátor felállítása a Bicskei Szíve Parkban, színpadépítés és más finom feladat mellett. Tegnap hercig kis traktorral lett lekaszálva ez a néhány bicskei család, a favásárlók és a Bicskei Mezőgazdasági Zrt.  összefogásának köszönhetően sitt-telepből önkéntes munkával zölddé és vállalhatóvá tett központi - kb. hat hektárnyi önkormányzati  terület. Ezt az Összefogás Bicskéért nevű pártonkívüli, lokálpatrióta szervezet javaslatára vásárolta meg a város 400 tulajdonostól Szántó János polgármester és a testület támogatásával sport és szabadidős célok érdekében a 2000-es évek elején a város kellős közepén.

Javaslatom szerint emeljék meg a városgazda munkások és minden más Bicskei Napokért dolgozó bérét legalább olyan arányban, mint a képviselőkét...         

A Budapest Bár május 15-én este héttől örömzenél, Mészáros János Elek május 16-án szombaton 14 órától dalol a Bicskei Szíve Parkban. Valószínűleg ez lesz a két legnagyobb "tömegvonzást" kifejtő rendezvény.        

A 2009 augusztus 20-án átadott Bicskei Tanuszoda Batthyány utca felőli leromlott, leázott vakolatát ugyan nem a városgazdák, de letisztították és szigetelt homlokzatot visznek fel. További jó hír, hogy az elterjedtekkel ellentétben nem alulról történt a felázás a különben valóban vizes területen, hanem a bádogozással volt baj.

(A címben azért szerepel a "városgazda" kifejezés, az önkormányzati  cég korábbi neve, mert ekkora hórukk munkában kiérdemesültek rá, másrészt  sokkal kifejezőbb és élettel telibb volt a hajdani Városgazda, mint a milyen a mai Gazdasági Szervezet című rendkívül ízes és fantáziadús elnevezés valaha is lesz.)    

 

ia    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása