A Káposztás-tó élőhelyről hat most született kis hattyúval indultak útnak nagyobb tavat keresni. Őket aztán biztonságuk érdekében a GESZ munkatársai visszavitték a Bicske Szíve Parkba.  Erre az éppen A vad hattyú címet viselő mesére gondolok Hans Christian Andersen dán mester tollából.  

hattyu.jpg

Ezután megint útnak indultak. Alapvetően ekkora hattyúcsaládnak kicsi már az a tó. Akkor is, ha a hattyú nagyon kemény és nála nincs pardon, ha territóriumról van szó. Olvasói jelzés szerint egyesek kutyákkal is ugratták az érthetetlen módon egyesek által kutyafuttatónak használt területen a hattyúkat. Olvasónk elmondta, hogy ők módjával etetni szokták őket, mert a szintén itt élő vöcsökkel és vadkacsával ellentétben sokkal többet tollászkodnak a parton.

 

A területre gyermekeikkel kijárók szerint egyesek éppen a kis nyílt partnál úsztatják négylábú házi kedvencüket, ahol a nád és parti növényzet nem akadályozza a vízhez jutást. A hattyúk is itt jártak volna ki.

Olvasói vélemény szerint - mint az Facebook-vitákból is kiderül: lehet, hogy nemcsak a játszótérre, hanem az egész területre vonatkoztatni kell a kutya-futtatás vagy kutyabevitel előírás szerinti korlátozását vagy tiltását - nemcsak a hattyúk miatt.

Mindezt olyan bicskeiek mondják, akik szintúgy jó gazdái kutyáiknak. Sétáltatni, futtatni is szokták a négylábúakat, de nem ezen a területen, aminek kiépítésében önkéntes munkával ők maguk is részt vettek családjukkal.    

Egy biztos: valami kiemelt helyi pihenőnek kellene nyilváníttatnia ezt az önkéntesek összefogásával létrejött parkot az önkormányzatnak és keményen őrizni, védeni, büntetni, különben hamar vége lesz. 

  

ia

"A hattyúk tava" a halastó lett. Az egyes hali. És köszönik, jól vannak. 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása