"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható" Kodály Zoltán

Június 13-án, szombat délután a bicskei Baptista Gyülekezet nagyterme adott otthont Németh Tatjana zongoratanárnő húszéves bicskei jubileumi ünnepségének.

tanyyyya.jpg

A mester és a tanítványok 

Sokszor hallottuk az évek folyamán tehetséges tanítványait, akik igazi zongora virtuózokká cseperedtek a keze alatt, városi ünnepségeken, jótékonysági esteken, és a Zeneiskola  koncertjein egyaránt arról győztek meg, hogy nem mindennapi zongoratanítás folyik ebben a városban, ebben az iskolában. Tánya a maga  maximalizmusával nemcsak zenélni tanít, hanem a művészetre nevel, érzelmeket közvetít, azt az érzékenységet sajátíttatja el a tanítványaival, ahogyan a művészlélek  tud odafordulni  a művészethez, legyen szó zenéről, irodalomról, balettról....
Egyik ámulatból a másikba estünk ennyi gyönyörű zongorajátéktól, és  a képkockáktól, amelyek az elmúlt húsz évet dokumentálták. A fellépők között voltak: Taksz Lilla, Kovács Bettina, Tóth Dávid, Tóth Anna, Tóth Norbert,Rácz Manassé, Vogl Eszter,Trautmann Laura, Sulyok Anna, Szanyi Bettina, Bodor András. Közülük többen már egyetemisták, főiskolások, érettségizettek vagy ez után érettségizők. Mindannyiukban közös, hogy már soha nem szeretnének Zene nélkül élni, nagyon hálásak voltak, hogy Tánya néni meghívta őket erre  a fellépésre, és egy közös képeslappal köszönték meg a tanárnőnek az együtt eltöltött éveket, a szeretetet, amellyel zenészekké nevelte őket.
Mi, bicskeiek, köszönjük Tányának, hogy itt él közöttünk, és itt tanít bennünket a teljességre .
 Még legalább  húsz ilyen évet kívánunk Tánya!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása