A Csabdi iskola munkatársai által létrehozott összefogásnak köszönhetően kamion állt a 12 éves ikrek és édesanyjuk albérlete elé szombaton, sokan segítettek és elköltözött a két gyermek édesanyjukkal a Csabdin megkapott új albérletükbe. Ezt nem volt könnyű megtalálni, de csak meglett. Külön öröm, hogy maradhatnak Csabdin.       

Ez egy nagyon régi, de részben felújított ház, ahol a belakás érdekében lesz munkája bőven a családnak és segítőiknek.

Egy nevük elhallgatását kérő bicskei párral érkeztem Csabdira egy megrakott furgonnal, ami telepakolt utánfutót is húzott. A nagyon kedves bicskei család ajándékaként, mert olvastak a fiúkról, a mai napon 1 db, mintha új lenne állapotú, masszív 210x110x140 cm méretű emeletes ágyat vittek. 

Egy igényes íróasztalt.

Egy cipős szekrényt. Fogast.

Egy kis polcot. Egy nagy fali polcot. Egy álló polcot. Kettő matracot. De még egy-egy párnát , paplant is.

(És egy még puha bőrfocit. Amit az autótól - alapvonal -, szabályos bedobással küldtem be a játéktérre - az éppen előtte lekaszált kis lejtős udvarra, amit nyilvánvalóan Daninak és Ferinek kell begyűjtenie.)   

A férfiú Csabdin volt gyerek. Mint most Dániel és Ferenc. Az ajándékozó vezetésével az általa otthon  szállíthatóvá tett ágyat összeszerelte a nagyobb, utcai frontú szobában, mert a kisebb hátsó lesz édesanyjuké. A ház fürdője és vécéje külön feladat. Mi a 12 éves Fecóval - aki láthatólag nagyon díjazta az ajándékot, azt mondta, hogy az íróasztal az övé és alul alszik - és a szellemi irányítást végző hölggyel úgy segédkeztünk, amit a csapatkapitány mond.  

Az ajándékok története erős kontrasztot teremt, de szép. Nikolett lányuk szobabútorát hozták el, mert az idén nyolcadik osztályt elvégzett lány végig kitűnő volt, a Csokonai Általános Iskolában dicséretet kapott, Budapestre megy tanulni. Ajándékként egy nagylány szobája rendeződik be, amiben Niki is részt vesz majd.

Amikor végeztünk, a nem bőbeszédű Ferenc köszönetet mondott, mi pedig hazajöttünk Bicskére. A házukban úgy tudom kell még egy hét ahhoz, hogy villany is legyen. 

Végezetül egy másik kedves olvasónk, akinek ruhaboltja a Kossuth utca elején, a Kisfaludy sarkának közelében található, a következőt írta a www.bicske.blog.hu Fb-klubjában: "Szeretnék segíteni ezen a családon, és felajánlom, hogy ingyen felruházom őket."

Nevét, telefonszámát szombaton átadtam az édesanyának.

 

 

 

Izing   

     

           

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása