Lali bácsi emlékére

Címkék: gyász iskola

2015.10.12. 16:08

Csörgöl Lali bácsi, Lali bá' halála miatt a tanítványok nevében szeretném kifejezni együttérzésünket az elvesztés fájdalmát viselő családnak.  

Csörgöl Lajos (1943-2015) felejthetetlen tanáregyéniség, a maga határozottságával, humorával, nagy nevetéseivel, nevetéseinkkel és tisztességével. A mi osztályunkat, évfolyamunkat hetedikben és nyolcadikban tanította testnevelés-biológia tárgyakból az új iskolában.  A fair play versenyzés fontosságáról szenvedélyesen idézett fel eseteket és ez a fair play az egész életét áthatotta. Fair "játékos" volt, aki látott a pályán és az egész "mezőnytől" elvárta a tisztességes versenyt.... A kézilabdát (is) nagyon szerette és akkoriban Gódorné Nagy Marianna volt a legnagyobb magyar klasszis.  

A bioszt úgy tanította, ahogy csak egy testnevelés szakos tudja. Máig eszembe jut olykor úszás közben, hogyan beszélt ő 1983-ban a mai uszodától nem is olyan messze fekvő új iskolában az úszás fontosságáról.

S hogy egyéb témákban mit  vegyünk komolyan mindig, mit ne higgyünk el soha. Felelősséget érzett értünk. Lali bá'-nak fontos volt, mi lesz belőlünk. Messze földön legkeményebb felépítésű tanerőként sem élt vissza soha semmivel, szeretett minket, ezért szerettük őt. Ha mérges volt, akkor nagyon mérges volt, de nem azért, mert rosszul ébredt, hanem joggal. Lali bácsi. Lali bá'. Ő volt egy időben a BTC-nél a serdülők edzője. És volt jó pár zánkai jó nyarunk, amikor ő vezette a tábort és Lia néni.  Gyermekeik - Andi, Enikő és Ákos -, akkor is a barátaink, ha évek óta nem láttuk őket.   

Ügyeletes tanárként reggel így fogadta a most ráemlékező tanulólányt:

- Mit álmodott?

- Nem álmodtam semmit, Lali bácsi.

- Olyan nincs. Mindig álmodunk.     

Molnár Angéla Gigi a mi évfolyamunkba járt és Gigi máig sportteljesítményekben gazdag életéről, megnyilatkozásai alapján is tudom, mekkora hatást tett életére Lali bácsi személye:  

"Nagyon szomorú vagyok. Nem tudom megfogalmazni milyen fájdalom és veszteség ez nekem. Elment az, aki megtanított küzdeni, harcolni, menni, menni...... nem feladni. Soha nem állt hozzám ilyen közel Pedagógus mint Ő!
Drága Lali Bácsi! Tudom fentről figyelsz tovább és minden pillanatban segítesz amikor feladnám.
Ő volt a mi drága LALI BÁCSINK, aki életének legnagyobb küzdelmét vívta meg.  Neki mindenki fontos volt, az ügyese és a kevésbé ügyesebb is. Igazi jó ember volt. Isten Nyugosztalja."
 Hosszú ideig tartó és méltósággal viselt betegség következtében távozott közülünk. Bicskei otthonában szerettei körében érte a halál, kezeit fogták mindvégig.      
ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Toncsi! Köszönöm kedves szavaid! Igen a barátok..........
Kedves Andi! Igen, a barátok... További sok-sok erőt kívánok Nektek - szeretettel. bicske.blog.hu/2015/10/16/koszonet_mindenert_sosem_feledunk
süti beállítások módosítása