A Szegedi Tudományegyetem egy bicskei hallgatója mutatta meg az iskola felhívását, így kerülhetett a szemem elé;

"Megrendülve értesültünk a párizsi terrortámadás híréről. Arra kérjük az egyetem és a város polgárait, hogy ma este 18 órakor a Párizsi körút sarkain gyertyagyújtással osztozzunk az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia nemzet fájdalmában. Gyertyagyújtás Párizsért, Franciaországért, Európáért, a terrorizmus ellen."

Biztos mindenki tudja, hogy a híres Szegedi Nagykörút részeit, szakaszait azokról a városokról nevezték el, akik a Tisza 1879-es árvize után újjáépíteni segítettek a napfény magyar városát. Így kapta meg szép nevét a szegedi Párizsi körút is.    

Bicske város legerősebb történeti kötődése Párizshoz Nagy Károly matematikus, csillagász személye, aki városunk könyvtárának névadója. A könyvtár falán ott áll a Párizsban, a már régen beépített temetőben nyugvó tudós neve emléktáblán kőbe vésve, talán már több mint egy évtizede...

Ha Bicske városa osztozni akar az áldozatok családjának mérhetetlen fájdalmában, akár oda is meghirdethetne egy gyertyagyújtást.... Vagy bárhová.

De egy kis mécses biztos ott lesz ma este hatkor. Nincs messze. Semmilyen értelemben.       

 

I.A.

 

ngyerty.jpg

pray.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása