"Szia Tóni... Szeretnélek megkérdezni , hogy hallottál e már (esetleg láttad-e már) a bicskei "Cigányhídnál" ill. az ott lévő volt óvoda melletti családi házról ahol évek óta ilyenkor karácsony közeledtével fényárban úszik minden a gyerekek nagy örömére . Úgy is nevezik a kicsik, hogy "a Mikulás házikó" - ahol a gyerekek nagy, tágra nyílt szemekkel nézik a fényárban úszó szarvaskákat, lovaskocsit - szóval nagyon klassz.. Szerintem esetleg megérne, megérdemelnének a ház tulajdonosai egy kis cikket a bicskei újságban.....van e erre valamiféle lehetőség? .... Az idén eddig akár ahányszor a gyerekeim kérésére arra mentünk mindig egy két autó ott állt felpakolva gyerekekkel. köszönöm."

Ezeket a sorokat egy olyan bicskei édesapa írta, akinek öt gyermeke van, s akik közül három még kicsi. Alkonyat után arra jártam és telefonommal erre a szerény minőségű képre voltam képes. A rénszarvasok az előkert jobb alsó részében néha még a fejüket is forgatják. Szóval tényleg érdemes erre irányítani az esti meglepetés sétát vagy autózást a kicsikkel. Biztos nagyon sokan tudjátok, hogy hol van, de azért leírom: a megszüntetett cigány ovi épületének második szomszédja a Bikakút és Bicske alsó irányába, a ház telke szinte a sínekre rúg ki. Négykor is jártam arra telepi úti célom felé tartva, akkor is szép, de a világítása nyilván sötétedés után kapcsol be. A Bicskei Élet lokálpatriótákból álló, önkéntes munkát végző társadalmi szerkesztőbizottságát és a város lapját is megszüntették hosszú időre, az új kiadvány egyik fotósának, aki személyes ismerősöm, és a Bicskei TV szerkesztőjének máris elküldöm ezt a posztot olvasónk témajavaslatával, s hogy akár a háziakkal is beszélgessenek, de ha még gyerekcsoport vagy nagycsalád látogatásával is összehangolják a forgatást/fotóriportot, az lesz az igazi. Azt hiszem, hogy a Bicskei Élet annak idején írt a jelenségről, mintha nagy kép, hátsó oldalon vagy hátsó-belsőn is megjelent volna róla.

Képzeljük el, amikor a második szomszédjában még óvoda állott...

Egy kislány, aki időközben nagylány lett, de jól emlékszem még, amikor teljes átéléssel hitte a Mikulás valódiságát (neki volt igaza), ezt mondja:

- Joci bácsiék háza, Joci bácsi apáék barátja.

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása