18 óra 30 tájban hívott egy olvasónk, aki azt kérdezte, mert a város honlapján nem látta, az utak, járdák, síkossága érdekében kihez lehet fordulni a városban. Elmondtam, hogy a GESZ dolgozik értünk a maguk nyilván nem mindig kellően elegendő lehetőségével és támogatottságával, de biztos vagyok benne, hogy a Tűzoltóság és közútfenntartó is dolgozik, de azt feltétlenül el kellene érnie a képviselőknek, hogy a balesetek elkerülése érdekében a GESZ ebben az időben mindent megkapjon.

Az ónos esőnél "aljasabb" csapadék kevés van, útra ér, ráfagy és tükörjég keletkezik. És ha esik, akkor esik.  Amikor a hívás érkezett, a Kossuth téren ballagtam és annyira csúszott az egyébként letisztított  járda, hogy a mellette lévő hómezőcske tele volt lábnyomokkal. Magam is inkább ott haladtam. Mindenki menjen inkább a hóban, ha teheti. Biztosabb mint jégbordázni. A telefonáló 18 óra 30-kor Bicske alsó és a telep utcáinak veszélyességéről beszélt. Azt mondta - ezt később egy másik barátom is megerősítette -, hogy Bicske alsó és a felüljáró balesetveszélyes.  Én éppen akkor láttam meg a Gimi elől elindulni egy GESZ-es teherautót, akik nyilván addig a buszmegálló takarították, nyilván túlórában, készenléti állományként. Mondta is az Űrhajós utcába igyekvő, aki az Aradi utcán közelít utcája felé, hogy az Aradi jégtükörpáncél, hogy talán odaérnek. Vagy ha nem, oda kell szólni. Elmondtam, hogy olyan gépüket is láttam reggel 7-kor dolgozni vasárnap reggel, ami járdákról tolta le a havat, de még azokról is maradékot, amit az ott lakók már letoltak. Mert gyalogolni jó. 

Mielőtt holnap kitesszük a kukát, jobb helyeken úgyis megtörténik a járdajég megszórása, s reméljük az ónos eső is befejezi.  

 

(SZERENCSÉRE a közlésünk utáni nap hajnalán - JANUÁR 26-ÁN HAJNALI NÉGY ÓRAKOR BICSKÉN 5 Celsius fok a hőmérséklet, Óbarok településen az Időkép.hu oldalon, az Akli Miklós udvarán álló mérőegység szerint 3,3 Celsius fok van. A talajon fagyott részletek ekkor még akadnak, voltam kinn a kamrában tűzifáért - A szerk.)  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üdvözlök mindenkit.A cikkhez kapcsolódva csak annyit szeretnék hozzá fűzni hogy sajnos a város mellék utcáiban évek óta abban bíznak az ott lakok hogy csoda történik,mert a hó eltakarítása az útról az illetékeseknek nem érdeke valamiért,de a különböző adók be szedése az igen.Az ott lakó embereknek miért kell azon aggódniuk hogy a lakó környezetükben a közlekedés mikor milyen nehézségekbe fog ütközni,míg a város főbb utcáiban élőknek ez nem jelent gondot,holott ők is becsülettel fizetik az adókat.Ez úton szeretném az illetékeseket meg kérni hogy ez ügyben legyenek szívesek megfelelő megoldást találni erre a problémára ha már a mi adó forintjaink is a város kaszájában landolnak.Mert a tudomásom szerint a város rendelkezik jó minőségű megfelelő gép parkkal.A GESZ munkatársainak ezeket a gépeket kellene kezelniük és nem gyalog munkát kellene végezniük,azt szerintem meglehetne más munka erővel is oldani.
Ha már tavaly köpködtük őket eleget (joggal), akkor most azt is írjuk le, hogy idén eddig 2 havas alkalom volt (amikor megmaradt az utakon), és mindkétszer elég korán letakarították itt a kertvárosban. Ma is 8 óra körül megsózták.
@metal: köszi. "köpködés" azonban sem a posztban, sem a kommentekben nem volt. az állampolgár hiányolt valamit, aminek elvégzése kötelesség a fenntartó részről. a blog történetében pedig születtek már olyan sorok, amik ezen feladat ellátását követelték vagy elvégzését dicsérték. a legjobb az lenne, ha ez itt nem is lenne téma.
süti beállítások módosítása