A Hivatal "tömeges adatkérésre" hivatkozott , a Hivatal részletes válasza később várható. Egy valódi demokráciában a nyilvános adatokhoz minden további hozzá lehet férni. A Hivatalban minden bizonnyal próbálnak megfelelni a fölsőbb elvárásnak. Nincsenek könnyű helyzetben. Az állásuk múlik rajta.   

Amúgy pedig: a személyiségi jogok védelmével hozható összefüggésbe, hogy nem lehet xy földjeire keresni, csakis a helyrajzi számmal lehet nézelődnie, ami azt előfeltételezi, hogy a kereső a szám birtokában már akár földügyi kapcsolatban is állott a tulajjal vagy pl. látta a számot a meghirdetett árverésben.  

A hivatali adatbázis természetesen tud keresni személyre, de ezt a funkciót csak hatósági, hagyatéki ügyekben használhatják.
Valóban, ha ismeri a helyrajzi számot, csak akkor kap információt.
A hrsz-t pedig meg lehet tudni több helyről is - bár kétségtelen, hogy legpontosabban és legkönnyebben a földhivatalból - pl. az e-építés oldalairól.

Az újságíró viszont helyrajzi számok alapján is keresett, a "tömeges adatkérés" hivatkozás eszerint alaptalan.  

focsuttt.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása