Apám levelei

Címkék: könyv

2016.05.18. 22:17

Kis Ádám nyelvész, informatikus, a SZAK Kiadó tulajdonosa családjával Bicskén él.

 Az Apám levelei című könyvüket Óbudán mutatják be, a mű Kis Ádám édesapjának életéről, sorsáról szól. Az Óbudai Múzeumban kezeinkben kerülő kötet szerkesztője a Bicskén nevelkedett Kis Balázs mérnök-informatikus, alkalmazott nyelvész, aki Kis György unokája, Kis Ádám fia.  

"Kis György, a kelenföldi Goldberger textilgyár műszaki tisztviselője volt. 1942. május elején a munkaszolgálatos alakulattal Oroszországba vitték. Ottani sorsát tábori levelezőlapjaiból lehet megismerni. Az utolsót 1943. január 13-án adta postára. Azt követően több hír nem érkezett róla.

1926-ban a reichenbergi Textilschule hallgatójaként bejárta Nyugat-Csehország textilgyárait. Reichenbergi életét és a kirándulás tapasztalatait a szüleinek küldött levelekben írta meg".

 

Izing 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása