Három fióka látszik a kistószegi gólyafészekben.

Ha a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságtól,  aminek dolgozói a fészekemelő felhelyezésekor is nagy segítséget nyújtottak - emelőkosaras autóval érkeznének a helyszínre és max. 30-60 perces áramszünetben leadnák a fiókákat  a fészekből a természetvédelmi hatóság szakembereinek, akkor Bicske városa rendezhetne egy nyilvános gólyafióka-gyűrűzést.

Klébert Antal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület vezetője rendelkezik spéci gyűrűkkel is, így lenne esély a fiókák nyomon követésére. Vagyis tudhatjuk, merre jár a bicskei fészekalj a nagyvilágban. Hogy hol járnak elmenetben és mikor jönnek vissza Magyarországra? Hogy hol fognak fészkelni, ha visszaérnek a szülőföldre?

És ehhez kapcsolódó csupa izgalmas ténykérdés, amit a kisgyermekeinkkel is meg tudunk beszélni, hogy még inkább átadjuk nekik a szülőföld és a természet szeretetét, a természetvédelem fontosságát. Egy valamiben biztosak lehetünk: e munka, e sikeres rendezvény  végrehajtása, megtartása sem a bicskei tűzoltókon, sem az E.ON-on, sem Klébert Antal úron (Duna-Ipoly Nemzeti Park) nem fog múlni és talán a kölökgólyáknak sincs ellenükre. Vagyis hamar túl lennének rajta. 

Minél hamarabb végezzük, végeztetjük el, annál jobb, hiszen a kölyökgólyák olyan gyorsan erősödnek, mint a vihar.

Vagyis a jövő héten, de 10 napon belül mindenképpen meg kell csinálni, mert addigra már nagyon virgonc madarak lesznek a nem is olyan kicsik és azután már nem tanácsos a gyűrűzés.

A levelet eljuttatom a polgármesternek, aki mindhárom résztvevővel gyorsan koordinálni tud és már csak az eddig Bicskén  még sosem volt  rendezvény meghirdetése marad hátra és egyben szeretettel gratulálok a gólyacsaládnak, lehet, hogy intézményünk is lesz Gólyacsaládsegítő néven a Kossuth téren, de minimum az Ady Endre utcában :)

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása