A Bicskei Szó a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Sajtóosztályától kért a Bicskei Újságban a táborzárással kapcsolatban megjelentekre  megerősítést, cáfolatot vagy egyéb kommentárt.

 "A Bicskei Újságban megjelent hír igaz: a Bicskei Befogadó Állomás 2016. december 31-ei bezárásáról miniszteri döntés született. 2016. július 19-én a befogadó intézményben 331 menedékkérő tartózkodik" - közölte válaszában a BÁH Sajtó. 

A fenti válasz további kérdéseket vet fel, amivel a Bicskei Újság nem foglalkozott. Elsőrendű, hogy mennyi dolgozót érint a Befogadó Állomás megszüntetése? Ők milyen módon lesznek pl. végkielégítéssel vagy más munkahely kiajánlásával támogatva a munkáltató részéről? Mennyien dolgoznak ott határozott/határozatlan idejű szerződéssel, mennyien cégekkel kötött szerződés alapján? Kértük a BÁH válaszát arra is, hogy a menedékkérőket innen hová szállítják majd valamint az itteni  létesítmény főbb adatai is érdekeltek volna bennünket és természetesen az is, hogy kinek a kezelésébe kerül a bezáró tábor és mire fogja használni területet.  

"Feltett kérdései idő előttiek, az intézmény bezárásának részleti kidolgozás alatt vannak" -  "tudtuk meg" a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól 21 héttel a tervezett bezárás előtt.... 

 

ia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása