Jószívűség, humor, különös figyelmesség, emberszeretet, tisztelet, kedvesség, aprólékos szervezői munka, csöndes szavak, határozottság  - ez jellemezte személyét a bicskei adventeken évtizedeken keresztül. 

Igényes programok egy munkatársaival együtt igényessé tett helyszínen, városunk meghatározó építészeti és helytörténeti örökségében, aminek kapuját ottani munkába lépésének első percétől sarkig akarta tárni Bicske és a világ előtt.

Sokunk fejében nap mint nap ott motoszkál, mi lehet vele. Mi lesz vele. Akad kirohanás névvel és név nélkül, miközben a nyomozás lezárásáig is kettő hét van hátra, tehát azt sem tudjuk, vádképes-e ez az egész.  Mi kezdetektől azon az állásponton vagyunk, hogy nem a mi dolgunk pálcát törni addig a bizonyos döntésig. Marad a mit tudsz róla?, mit tudsz róla? - kérdezés, pulton áthajolva, sorban állva, munkahelyen, sarkon, vonaton, állomáson, szaunában, kocsiban, vendégségben barátoknál és kocsmában.  

Ahogy arról sem mi döntünk, hogy az esetleges rágalmazás kinek és pontosan miért állhat érdekében. Pedig ezzel kapcsolatban aztán sorakozhat néhány jól dokumentálható indíték...   

Egy biztos. A bicskei adventek, a Bicskei Napok, a bicskei közösségi és kulturális, művészeti és jótékonysági élet  már az ő munkája nélkül fog zajlani. Egy igazi, önzetlen, városunkért sokat dolgozó  lokálpatrióta, egy házigazda élete és sorsa jár tisztelői fejében, vagyis azok fejében, akik karácsonykor esetleg aggódva, keserűen  gondolnak Veszprém vagy Fehérvár felé is a mákos bejglis teríték fölül: mi lehet vele?

Arra az emberre gondolnak, akinek élete kettőféle drámával folytatódhat. De az első verzió, ha marad, az több mint dráma. Nem csak neki. Ha hazajön, adja az Isten, akkor biztos visszavonulva fogja élni az első éveket legalábbis. De mindez összehasonlíthatatlanul jobb az első változatnál.A második változatot egy lapon sem lehet említeni az elsővel.  

Mindez egy válasz arra az általános és szomorú, igaz bicskei felvetésre, közgondolatra, hogy ő ebből jól már nem jöhet ki. Jól nem. De jobban igen.  

            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása