Bár a cikk szerint szerint Bicskén nincs hajléktalan, de azért egy három ágyas szállót csak ki kellett alakítani. 

A cikk írójának szíves figyelmébe ajánljuk, ami Magyarországon is igaz: az emberi életre alkalmatlan viskók vagy kényszerlakhelyek, hajlékok lakói, akik pl. a téli és egyéb feltételeket - kályha, kémény, tüzelő, wc, mosakodás - nem tudják biztosítani, ugyanúgy hajléktalanok mint a városiak, akiknek az intézményi férőhelyeken túl tényleg nincs hová húzódniuk. Megesik, hogy mindehhez társul az élhetetlenség a hajléktalan részéről különböző (szenvedély)betegségekkel.  

Tehát: a hajléktalan akkor is hajléktalan, ha például egy bicskei cég vezetője könyörületesen úgy dönt, hogy a kazánházba betesz egy ágyat és a csöves használhat egy vécét plusz egy csapot. . Akkor is így van ez, ha maga a város ad nekik egy-egy férőhelyet például  a Dankó utcában vagy a hajdani Sefcsik-bőrgyár előtti házban a Vörösmartyban.  

(Nincs tehát mit szépítgetni. Volt egy kor, amikor letagadták a hajléktalanokat, de akkor még nem is voltak ennyien.)  

Mindenképpen dicséretes, hogy a városvezetés végre figyelmes lett a problémára, valószínűleg szót fogadva a szakembereknek, amit mi is kértünk folyamatosan valamint a napokban is.

Történik mindez - ez természetesen nincs a cikkben -  két évvel azután, hogy önkormányzati férőhelyen fagyott meg olyan hétéletű, szerencsétlen sorsú ember, akinél nagyobb terhelést kevesen bírnak.    

Egy vélemény szerint ez közmunkásoknak készült pihenő, melegedő. 

 

Részletek... 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes, hogy pont a legszegényebbeket csak ősszel támogatja legközelebb tüzifával az önkormányzat. (Jó, értem én, hogy felelős előrelátást várnak a lakosoktól és az önkori pénztárcájában is csak annyi pénz van, amennyit beletesznek... de mégis! Sajnos van olyan család, ahol az egyik szülő súlyosan lebetegedett, a másik pedig vagy dolgozik, hogy el tudja tartani a gyerekeit, vagy hagyja fagyoskodni őket, hogy ne legyenek felügyelet nélkül, egyedül otthon...)
süti beállítások módosítása