Vásárlás után kávéztam a CBA delikát pultjánál, és külön engedéllyel levettem a HVG-t, később a 168 Órát, hogy megnézzem, mit is ír a zeitung. A 168 Óra címlapján RENDEZŐI JOBB headline vagy fősor, alatta Jordán Tamás: A művészek itt nem számítanak - és Jordán Adél édesapja kikukkant a függöny mögül.  

vjgtabl.jpg

 

Lapozgattam és "mindenkinek  kívánom jó érzés" volt meglátni, felismerni  a nagy interjút a 24. oldalon Frész Ferivel, akivel együtt érettségiztünk 1989-ben a Vajda János Gimnáziumban, Somos Ágnes tanárnő osztályában.

Frész Ferenc a hazai védekezést vezette az információs háborúban. Közreműködött a NATO kibervédelmi munkájában. Számos ebben a témában megjelent cikk írója vagy megszólalója - olvasom a leadben. 

 

A 168 Órában megjelent névjegye szerint 21 éve foglalkozik információbiztonsággal. 2001-től a Budapest Ferihegy nemzetközi repülőtér informatikai vezetője. 2004-től hat éven éven át a Kürt Zrt. vezető szakértője. 2011-től négy éven át vezette a Nemzeti Biztonsági Felügyelet kibervédelmi központját.

A Cyber Services Zrt. alapító vezérigazgatója. A cég kibervédelmi képességfejlesztést végez Hong Kongtól az Egyesült Államokig.          

Frész Feri de jól gitározott, jó hangja volt - miért kell ide múlt idő?! -  verseket és dalokat írt, színpadi szerepekben igen jókat alakítottunk, néha még a szöveget is megtanultuk. Jóképű, magas srác volt, akiért bomlottak a lányok. A művészek itt nem számítanak - idéztük a Nemzet Színészét az elején. Talán ezért érzett rá jól, hogy más irányt vett. 

Március 14-én a Vajda János Gimnázium ünnepi műsorát láttam a Művelődési Központban. Egy rockoperát. Ebben egyedül a Nemzeti dal volt más szerzőtől, Tolcsvay Lászlótól. Oláh Gergely tanuló igen jól énekelte ezt a szívünk legbelsőbb zugába vésődött verset ezzel a dallammal.   Miközben hallgattam, eszembe jutott az egészről Frész Feri is, hogyha 30 évvel ezelőtt lennék, most ő énekelne ott a gitárjával kezében. De jó volt ez így, csak megfordult a fejemben. Visszaforgattam a filmet. Ahogy Gergely is visszaforgatja majd 30 év múlva hasonló helyzetben.  Már régen láttam Ferit. Erre három nap múlva, vagyis ma, a kávé mellett a 168-ban látok meg róla egy fotót, névjegyet és nagy interjút teljesen véletlenül.   

Vissza a jelenbe: a szakember szerint információs háború dúl, Magyarország jelentős orosz befolyás alatt áll: csaknem kétszáz weblap ontja az álhíreket azért, hogy belpolitikai feszültséget keltve uszítson az Európai Unió ellen. Migráns-veszélyt hangsúlyoz, nacionalista és szélsőjobb nézeteket terjesztenek. A magyar politikai vezetők tagadják az információs háború létét, a magyar védelmi rendszer olyannyira átalakult, hogy kiszolgáltatottá vált az ország. 

    Az interjú szerzője Kardos Ernő, aki 2003-ban Az este főszerkesztője, 2008-ban A szólás szabadsága megbízott főszerkesztője volt. 

 Feri az egri várkapu előtt készült osztályképen középtájon, mellényben, fehér ingben guggol. 

ia

eger.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása