Káosz a városházán? Pontosabban: tegnap megírtuk az "Ember, mit akarsz már égetni engedni nyáron?" munkacímű anyagunkat Karcsinak, az nagy felelős aláírónak címezve.

fustmatyi.jpg

Mivel a városvezetés, polgármester+alpolgármester+frakció comandante áteresztetett és nyilvánossá tett egy olyan rendeletmódosítást, miszerint minden nyári pénteken ömölhet a füst a kerti hulladék és az avar égetéséből olyan időszakban, amikor szerintünk a redőny mögött minden ablak minimum bukón. 

Cikkünk hatására pillanatokon belül megváltoztatták a rendeletmódosítás tartalmát, mert immár nem lehet hulladékot égetni nyáron, eszerint már tejesen tiltva lesz! 

Ez mostanában került fel, most néztem rá a tegnap még sokkal megengedőbb rendeletre, ami nyáron minden pénteken engedte, de ma már nem:   

6. § (2) Az avar és a kerti hulladék égetést kizárólag március 1-től május 31-ig és szeptember 1-től november 30-ig pénteki munkanapokon 10:00 és 19:00 óra között lehet elvégezni.      

Elértük volna? - kérdezem  szkepszissel saját ,magamtól a naponta változó bicskei rendeletek felett. - Nem lehet, hogy csak tévedett a sok-sok felelős vezető és képviselő és egy teljesen hibás rendeletet tettek közzé, amiben nem az volt leírva,  amiről döntöttek?! Nem lehet, hogy csak a tömérdek bába között veszett el a gyermek vagyis az eredeti döntést tartalmazó rendelet?! Igen, lehet, hogy így volt!

Akkor viszont nincs mit, nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.  

Azonban vélekedésem szerint a rendelet így is gyáva és káros. 12 hónapból 6 hónap füstös. 48 darab légszennyezős, füstös bicskei napot engedélyez a városvezetés, ahelyett, hogy a tiszta Kőszeg példáját követve teljesen betiltaná gyermekeink, unokáink és saját egészségünk érdekében. Bicske város cége minden hó 3. szerdáján elviszi a zöld hulladékot. A város nyithatna komposzttelepet. De nem teszi, talán mert bátorság kellene az ilyen fajta rendszeres légszennyezés megszüntetéséhez egy olyan településen, ahol rengeteg az autó, ahol közel a forgalmas főútvonal plusz az autópálya is. Ahol télen tüzelni kell. Arról a Bicskéről beszélek, ahol lelakott, de felturbózott nagy autóval pl. a rendőrkapitányság utcájában azt játssza a kulturált közlekedő, hogy minden gázfröccs alkalmával koromfekete füstgomolyag mutatja magát. És ez neki jó. 

Szívtunk már ebből eleget. Ezt kéne belátni és beláttatni.           

Olvasónk írja: "Jön a tavasz, pénteken kint lenne az ember, és meg sem várják, amíg elszárad, mert égetik is el, mert nyáron már nem lehet.
a hulladék nem lesz kevesebb, csak mivel egységnyi mennyiséget kevesebb alkalomba kell belesűríteni, a péntekek még büdösebbek lesznek.
kedden amúgy sincs kint az ember" (Éppen ezért kellene Kőszeg példáját követni. Van egy reklámszöveg is, használjátok egészséggel: NE ÉGESD MAGAD. Minden hónap harmadik szerdáján elvisszük a zöld-hulladékot.) 

 

ia   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ami még jó lenne, ha márciusban is elvinnék. Ha mindenképpen ragaszkodunk az elvitelek darabszámához, akkor egy nyári hónapot ki kellene hagyni, és márciusban is elvinni. A kerti hulladék jó része tavasszal és ősszel keletkezik, ősszel jó, hogy még novemberben is elviszik, de tavasszal az április vége kicsit későn van. Ezért is égetik el sokan, mert kb. 1 hónapot kellene tárolgatni az elvitelig. Én kb. március elejétől tárolgatom, de nálam elfér.
süti beállítások módosítása