Egy baleseti hír után

Címkék: baleset

2017.05.16. 18:47

Kedves Olvasóim! Szombaton értesültem egy számomra akkor névről sem ismert gyermek közúton történt megsérüléséről. Úgy történt, hogy valaki, aki nem is bicskei, de követi a baleseteket,  elmondta. Sőt. Közlése csakis a helyszínt jelölte meg. Semmi egyebet.     

Ezért az FM RFK Kommunikációs Szolgálatának munkatársához fordultam - és hamarosan alaptájékoztatást is kaptam tőle. A hír tartalmazta, hogy mikor, hol, mi, gyermekkel,  hogyan (utóbbi nem volt a hírben minden részlettel és az sem, hogy eső után) történt meg. Ezt jómagam nem is hiányoltam a szombati alaphírből. A sérült édesanyja jelentkezett, ő maga ismertette a virtuális nyilvánosság előtt, hogy gyermekét érte baleset, elmondott két olyan további részletet az általam közölt  rendőrségi közleményt kiegészítve, ami a sajnálatos helyzeten és a rendőrségi hírben leírt alaptényeken semmit nem változtatott, de azért rögzítettem az ezzel frissülő hírben, az édesanyára ráhivatkozva, forrásjelöléssel.   Személyes adatoknak - természetesen - nyoma sem szerepelt a baleseti hírben továbbra sem. 

Lapunk baleseti híreknél nálunk sokszor használt módon jobbulást, mielőbbi gyors, maradéktalan felépülést kívánt.

A felnőtt családtag  azonban azt kérte, töröljem ezt a hírt.

Semmilyen hibát nem tartalmazott a baleseti hír - etikus körülmények közötti közlésében jelent meg, hiteles, rendőrségi forrásra alapult, törvényt vagy etikai normát nem sértett  - tehát egyáltalán nem hiba okán távolítom el. Döntésem oka egyszerű, emberi ok. Hogy ha egy balesetes 10-11 éves gyermek hozzátartozója - bármilyen stílusban és körítésben - ezt kéri tőlem, akkor én azt tiszteletben tartom. Mert miközben számomra valójában nincs jelentősége, nekem mindegy, hogy a szomorú esemény a hírek között szerepel-e vagy sem - addig éppen őt ez a gyerekről való gondoskodás mellett elmondása szerint bántja. Kérésére csak és kizárólag ezért törlöm a hírt, mert elmondásból és saját tapasztalatból is van róla fogalmam, milyen nehéz egy családtagot ért baleset után egy családnak. Jó, hogy nem lett nagyobb baj.... A rendőrség tájékoztatását, munkáját - köszönöm.  

Jó egészséget! Vigyázzunk magunkra és egymásra. 

 

ia      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása