A Bicskei Szó aktív Facebook klubjában már közzétettük a Száron élő Kőszegi Patrícia önkéntes segítő Fb-közleményét:

Száron kigyulladt ma egy ház, a tűz következtében a családnak mindene odaveszett, ha bárki bármilyen formában tudna segíteni szívesen vennénk! 
5 és 8 éves kisfiúnak ruha/cipő/játék. Felnőtt ruha/cipő!
Köszönöm, ha megosztod!! 

 

Később több olvasónk is arról érdeklődött, hogy pontosabban mi kell, hogyan lehet átadni. Megkérdeztük és a Kőszegi Patrícia önkéntes segítőt, aki a következőket válaszolta:

Minden adományt Száron gyűjtünk a családnak Rákóczi Ferenc u. 53.(régi óvoda épülete) az alábbi telefonszámon jelezze kérem ha bármiféle ruhát vagy cipőt tudnak felajánlani. Női ruha kb. 38-40-es méret, a két kisfiú 5 és 8 éves pontos ruhaméreteket nem tudok írni. Köszönettel Kőszegi Patrícia

 

Telefonszámát is megadta, de azt nem tesszük nyilvánossá, hanem átadjuk a bicskei érdeklődöknek, hogy segítsünk segíteni  segítőknek.   

Silye Imre, a két fiú édesapja így ír ismerőseinek: 


A segítségeteket szeretném kérni sajnálatos módon ma száron leéget a ház amiben gyermekeim is éltek a tűzben a ház teljesen kiégett és mindenük oda veszett a ruhák ,játékok,iskolai felszerelés,szeretett plüss mackójuk!!szeretnélek benneteket arra kérni hogy mindenki aki tud és van rá módja ruhát,cipőt ,takarót ,játékot ajáljon fel ennek a két kisfiúnak !!5 és 8 évesek 110,116,122-es ruhákra lenne szükség cipőböl pedig 31 és 33!!segítségeteket előre is köszönöm és a gyerekek is!!privátban kereshettek: köszönöm

Így ír Hamvasné Hetti, a bicskei Ökörfarkkóró Egyesület vezetője, aki szintén megosztatta ezt: 

Segítsünk!
... de kérek minden ismerőst, hogy előbb próbáljon meg egyeztetni az érintett családdal vagy kontakt személyekkel...
Kellemetlen a családnak is, ha például több mázsa ruha, cipő után már nem tudja hálásan fogadni a következő hasonló csomagot.
Az önkormányzattal közösen a családsegítő szolgálat is támogatni fogja a családot, amint sikerül rendszerezni, hogy pontosan miben szenvednek hiányt. Amennyiben a család hozzájárul, ezek az információk akár általam, akár az önkormányzaton keresztül is elérhetőek lesznek, vagy nyilvánossá tehetőek.
Segítés közben is tartsuk szem előtt a családtagok személyiségi jogait!
Köszönöm!

 

Az adományozók a Bicskei Katolikus Karitász vezetőjét, Sági Ferencnét is felkereshetik, mert a bicskei szolgálat már egyeztetett a szári önkéntessel. 

 

izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása