Fotó: Tót Rózsa 

Új koreográfiák, dinamikus zenék, csapatos és formációs táncok, felhőtlen jókedv, különleges

uniformisok, fergeteges táncok, jó hangulat, hatalmas csapatszellem, országos sikerek. Ezek jellemzik

a mányi mazsorett csoportok munkáját az elmúlt évben.

 

Szarka-Bankó Renáta művészeti vezető beszámolója:  

 

A tavasz beálltával vadonatúj táncokkal léphettek színpadra a mányi lányok. Nem rejtett céljuk, hogy a versenyeken idén is birtokolják a dobogó legfelső fokát. A tavaszi versenyszezon a Magyar Látványtánc Sportszövetség (MLTSZ) által szervezett területi megmérettetésével kezdődött. Nagy kihívás ez számukra, hiszen az országban meghirdetett számtalan bajnoksággal szemben ez a műfaj nem csupán a „mazsorettkedésről” szól, hanem a látványról, a közönség megnyeréséről, a stílusról, a jó zenékről, valamint az ötletes témáról. Talán ez a legnehezebb az egészben. Olyan témát, egyedi ötletet kitalálni, amivel le lehet nyűgözni a zsűrit. Gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályban csapatban (10 fő) és formációkban (10 fő felett) indulhattak versenyezni. A Napsugarak Hallelujah című táncukkal angyalként táncoltak, Szerelem előadásukkal elbűvölték a zsűrit. Tűzmadár csoportunk Élő Babák táncukkal egy emlékezetes előadást produkáltak a színpadon. Kedvencükkel, a Little Swing című koreográfiával pedig olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy átkategorizálták őket „A” kategóriába. Ettől kezdve ők már nem az amatőr, hanem a profi csapatok között versenyezhetnek. Különösen nagy megtiszteltetés a művészeti vezető számára, hogy ezzel a számmal kiemelt koreográfiadíjat is nyertek.

 Fotó: Kovács Tibor

Igazán egyedi és felejthetetlen a Vadvirág lányok James Bond című produkciója. Ezzel az öt koreográfiával neveztek az idén a márciusi területi bajnokságra a mányi lányok, ahonnan csupa dobogós helyről tovább is jutottak az országos versenyre. Innen egyenes út vezetett a június végén rájuk váró megmérettetésre, hiszen mind az öt koreográfiával kvalifikációt nyertek az Európa Bajnokságra. 4 koreográfiával indultak útnak a lányok, az eredmények magukért beszélnek: három alkalommal a dobogó legfelső fokán állhattak a lányok arany minősítéssel, 1 táncuk pedig második helyen végzett. Az EB minden évben más országban kerül megrendezésre. Idén Magyarország adott otthont eme rangos eseménynek. A versenyeknek rendkívüli hangulata van.

Több ezer táncos, irdatlan tömeg, reflektorok, több száz koreográfia, versenydrukk, sokszor feszültség jellemzi ilyenkor a napjukat. Táncaik összetettek, tele nehéz technikai elemekkel. Ezért is jár nagy feszültséggel egy-egy ilyen megmérettetés. Pláne amikor nem várt tényezők nehezítik a dolgukat. Az idén sajnos kéztörés, lábtörés miatt is módosítani kellett táncaikat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása