Kedves Bicskei Szó! Ajánlom figyelmedbe ezt a képet, esetleg érdemes megosztani, hátha meggondolja magát pár delikvens:

Forrás: Etnogarden 

Olvasónkkal teljes mértékben egyetértünk. Akik a füstölés pártján állnak, a "mezőváros" varázsszóval intézik el a füstölés indoklását, esetleg még a "hagyomány" szó is betársul mellé. Megnézném, hogy a "hanyatló Nyugat", például a vidéki Ausztriában mikor engednék meg maguknak ezt a gazdák! Éppen azért nem, mert mezővárosról van szó, ahol a tiszta levegő alapvető és mindenkié, azt tehát rontani, ha nem muszáj,  akkor nem szabad. Idéztük már lapukban a Levegő Munkacsoport tudományos leírását: közepes nagyságú avar/kerti hulladék szabadtéri elégetésével bizonyos körülmények között egy közepes nagyságú település légterének felét egészségügyi határértéken túl szennyezheti! 

Örvendetes, hogy lapunk közlései alaposan feltételezhetően közrejátszhattak abban, hogy Bicskén évente 10 alkalommal elszállítják a zöld hulladékot valamint egy kis tétovázás után nyárra teljes mértékben betiltották a kerti hulladék égetésének lehetőségét. A télidős tiltás már nagyon régóta fennáll, bölcsen számol azzal, hogy olyankor a fűtéssel egyébként is eléggé szennyezzük a levegőt.           

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása