A jól fizetett vezetők másodhegedűs korukban országra szóló sajtóhepajt csaptak a Prohászka utcai öreg fák kivágása miatt, amik helyén ma már ifjú díszfák állanak, mert aki kivágatta, ültettetett is. 

Lehet, hogy mára belátták a döntési pozícióba kerültek kb. 10 év elteltével, hogy az akkori vezetés nem passzióból döntött a kivágás mellett, és nem azért, mert nem talált magának más elfoglaltságot?!

Nem tudhatom.

A hivatalos közlemény itt áll.

Azt pedig le kell írni a félreértések elkerülése végett, hogy azért mert a vágási felületen egészségesnek látszik egy-egy kivágott fa, még nem jelenti azt, hogy az egész, hatalmas oszloptömbjében is az volt.

Egyszóval legfeljebb az idő múlásán, az öregedésen bánkódhatunk a fenti gondolat felvetésén kívül. És azon, hogy ezek a fák Bicskévé tették Bicskét, meghatározó városarculati elemként magasodtak. Párszor szedtük alóla a gesztenyét ovisként, nagyobb srácként pedig rugdaltuk iskolából hazafelé jövet - tiszta erőből - az előttünk járdán heverő gesztenyéket. De az öregedésen sem érdemes bánkódni. Természetes, minthogy fúj a szél. Csak az nem öregszik, aki a fiatalon távozik. Legfeljebb az nem mindegy, ha már itt tartunk, de nagyon nem, hogy részesül-e az emberfia a jó halál kegyelmében.        

Ha így utólag megnéznétek néhány képet a kivágott fákról, itt találhattok. A döntéshozóknak pedig javasoljuk, ha jelentős fákat vágatnak ki, előtte fényképeztessék le őket utolsó napjaikban több oldalról és napszakban. Ha pedig ezt most megtették, kérjük közlését. 

 

ia   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása