A HírTV Panaszkönyv című műsorában szombat este szerepelt egy pomázi riportfilm a Zöld Bicske Kft. ottani működésével kapcsolatban. A Panaszkönyvben Bicske város tulajdonában álló cég történetének pomázi fejezete. 

A Szentendrei Járás közel 17 ezres településének hivatalos honlapján leltük:

Szakít a Zöld Bicske NKft.-vel az Önkormányzat! (2018. január 24.)

Január elsejével kezdte meg a Zöld Bicske NKft. a hulladékszállítást városunkban, ám a szolgáltató folyamatos hiányos teljesítése miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy kezdeményezi a szerződés megszűntetését!

Pomáz Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag úgy határozott, hogy a Zöld Bicske NKft-vel 2017. november 20. napján megkötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését kezdeményezi. A testület egyúttal felhatalmazta Vicsi László polgármestert, hogy haladéktalanul intézkedjen a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. A megszüntető megállapodás tartalmazza, hogy a Zöld Bicske NKft.-vel kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés az új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés hatálybalépésének napján, de legkésőbb a jogszabályban meghatározott időpontban szűnik meg. A megszüntető megállapodás aláírását követően a Polgármester a Pomázi Polgármesteri Hivatal közreműködésével készítse elő az új – megfelelőségi véleménnyel rendelkező közszolgáltatóval kötendő- hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés megkötését, továbbá jóváhagyás céljából terjessze azt a Képviselő-testület soron következő ülésére.

Pilisvörösvár önkormányzatának hivatalos honlapján már augusztusban megjelent a Zöld Bicskével történő szerződésbontás híre. 

 A 2017-es szerződésfelmondást fentről szervezték a rosszul működő rendszer átalakítása érdekében. Van persze néhány "renitens" település, aki nem állt be a sorba, de a többség nem vállalt fel konfrontációt, kevesebb a gond a szolgáltatással vagy közelebb van mint Vörösvár és Pomáz. Sokkal többen hosszabbítottak tehát szerződést, legjobb tudomásunk szerint akár évtizednyi időre is.

 Valószínűsíthető, hogy a cég dolgozói és eszközállományához valamint területismeretéhez képest sokkal nagyobb feladatot adtak kezdetben a felelős döntéshozók, mint amit a cég elbír. Ezek a mozzanatok magyarázatot adnak a Bicskén is érezhető nehézségeikre. Ismert, hogy Pomáz hegyi település. A Kevélyek lábainál fekszik, de legalábbis a Kis- és Nagy-Kevély hegyek közelében, a Pilisben.

Látásból ismerhetjük a kiszolgált, Bicskén nagy munkát elvégző járműveket, képzelhetjük,  amikor a Pilis kapujában, innen 45 km-re - szűk, meredek utcákban kell helytállniuk. Állampolgári vélemények szerint ez akkor is tudható volt, amikor a főpolitikusok és bicskei beosztottjaik döntésüket ekkora szolgálati területről, ilyen lehetőségekkel - meghozták valamint fenntartották.  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása