Ifj. Apró Attila önkéntes tűzoltó átvette a HŐSIES HELYTÁLLÁSÁÉRT kitüntetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. "Köszönjük, hogy munkájával hozzájárul a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság jó hírnevéhez" - írják bajtársai a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság oldalán.

ifj_apro_attila.jpg

Február 21-én késő este Zsámbékon, az Akácfa utcában kigyulladt egy autószerelő-műhely, benne két személykocsival. A tűz átterjedt az épületre is. A felderítés során kiderült, hogy odabenn több, hőhatásnak kitett palack is van. A kiérkezett egységek két tagja testi épsége kockáztatásával eltávolította és biztonságos helyre vitte az égő épületből az átforrósodott palackokat, megakadályozva azok felrobbanását. Hősies helytállása elismeréseként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárgyat adományozott Dévity Attila tűzoltó főtörzsőrmesternek, a bajnai katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltójának és ifj. Apró Attilának, a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság beosztott tűzoltójának - írja a Katasztrófavédelem.

A fiatal bicskei családapa, akinek édesapja a bicskei tűzoltóság oszlopos tagja évtizedek óta, gyakorlatilag élete kockáztatásával és szakértelmével előzött meg robbanásokat, amikor bajnai bajtársával  forró palackokat hozott ki az égő objektumból. Ezzel katasztrófát hárított el, megvédve bajtársai testi épségét is a robbanás erejétől, a szúróláng súlyos égési sérüléseket okozó hatásától, légnyomás okozta károktól és repeszhatástól. Ettől mentesítették a területet taktikusan akkor, amikor a palackokat kihozták és bizonyára vízsugárral, fedezékből hűteni kezdték a palackok palástjait szakmájuk szabályai szerint.  

26

   

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása