A Bicskei Szó értesülése szerint az új játszótér építési költségeit az a budapesti cég állta egy az egyben, ami a Bicske, Kossuth téri Spar áruház ingatlanának tulajdonosa és bérbeadója.

Ismeretes, hogy a parkoló teljes mértékben közterület. Az önkormányzat legnagyobb adófizetőjének működtetésében  lévő  üzlet létezése és az ellátás lakossági, elvileg tehát önkormányzati érdek, ebből következik, hogy a közterületi parkoló használatának lehetősége nem is lehet kérdés, csakúgy, mint a Művelődési Központ esetében. 

Valószínűleg azonban az történt, hogy az önkormányzat így látta jónak balanszírozni vagy inkább a lakosság javára billenteni az egész kérdéskört, hogy kérte a város a játszótér megépítését a vásárlók által is használt parkoló mellett.  

(Lenne még egy-két ötletünk közterület felhasználás tekintetében, hogy mely cég, milyen közterület kizárólagos használatért és mit és mennyit építhetne Bicskén jószolgálatból.)

Információnk szerint öt darab főtéri fát vágtak ki az új "látszótér" miatt. Előzetes lakossági egyeztetés nem történt az önkormányzat részéről a játszó elhelyezése érdekében.

Szerdán szomorúan azt kérdezték tőlem szülők, szét fogják-e bontani a régi Kossuth téri játszóteret.. Nem tudom, nem  tudok róla.  Nem tudok róla, hogy lebontanák, de a sorsa szerintem megpecsételődni látszik.

Most is azt látni, hogy még a homok sincs felásva, miközben az az ütéscsillapító felület, mármint ha fel van szúrva, de letaposva mit sem ér...

Nem különben az uszoda mellettiek, amikben már tavaly is voltak veszélyes játékok. Ahol a faalkatrészek felületi kezelése évről-évre meg kellene történjen.

Süt a nap, de a lombokat pótló napvitorlák nincsenek kinn, pedig sok pénzért megvette az önkormányzat, tavaly egyet már biztosan szét is tépett a szél.

Egyszóval gazdátlanok a meglévő játszók. A kertvárosiról leírtuk, amit bár ne kellett volna.... 

Mindezekből az érzékelhető, hogy csak az az igazán fontos a vezetőknek, hogy újat, újat, mert az látványos, a tegnapi fenntartása már nem annyira érdekes.

Pedig valószínűleg legalább annyira becsülné a lakosság a már régen meglévő dolgaink megújítását, mint az újak építését.

Ma babakocsit tolva néztük a járdáról az új, tegnap nyílott "látszóteret", amit az anyukák szemmel láthatóan nagyra értékelnek, velük és gyerekekkel volt tele, majd megérkezett egy csupa szívből érdeklődő óvodáscsoport is. 

A homokozón kívül semmi nem hiányzik belőle.

A város legnépszerűbb játszótere nyílt meg tegnap, Bicske történetének legelső EU-kompatibilis padlóval ellátott és elkerített játszója, amit éjjelre nem hagynak nyitva, vagyis jó eséllyel a gyerekeké maradhat. Nem láttuk, de biztosak lehetünk benne, hogy biztonsági kamera működik. Pár éve megírtuk, hogy Angliában, a hanyatló Nyugaton az erdők mélyén lévő játszókat is elkerítik.   De a legjobb az lenne, ha minden játszó rendben lenne, ha állapotuk kabinetkérdés lenne. Mi végül a Bocskain hintáztunk volna... ha nincs leszakadva a kapaszkodó.  

 

ia    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása