Hogy holnap, a munka ünnepén is dolgoznak a Zöld Bicske kétkezi hulladékszállítói és az autók vezetői, ez biztos, mert ma is láthatók voltak.  Az ötödik ember kérdez írásban arról, mit lehet tudni a keddi hulladékszállításról, mert sehol semmi tájékoztatás. Igaz, bicskei tévém nincs, a bicskei újságnak is nevezett kiadványt nem láttam, de hogy a Zöld Bicske honlapján - (mely cégnek Tessely Zoltán vaskos mennyiségű közpénzből, milliókból rendelt logót), miközben egy bicskei alsó tagozatosok között meghirdetett pályázaton is lett volna minimum ilyen jó - egy árva szó sincs erről.    

Mivel biztos vagyok benne, hogy lesz szállítás kedden, a magunkét kikészítem az utcára. A reakció erre a posztra pedig annak az erőltetése akar majd lenni, a nagy-nagy magyarázkodás:

"ha nem tájékoztatjuk más időpontról, akkor a szokásos rendben történik a szállítás".

De ez piros betűs ünnepen nem ennyire egyértelmű. Piros betűs ünnepek esetén, állampolgári vélemények szerint,  egy hónappal előtte minden városi fórumon elérhetővé kell tenni ezt az egyértelmű  információt. Egyetlen, összetett mondat lenne. A bicskei újságnak nevezett kiadványnak pedig minden novemberben-decemberben hozni kellene a következő évi hulladéknaptárat. Így lenne profi és gördülékeny a történetnek ez a része.        

logo.png

A Zöld Bicske  hírei között a húsvéti változás olvasható legutoljára, de hogy kedden, május 1-én történik-e Bicskén hulladékszállítás a VÁROSI CÉG részéről, arról nincs egy szó sem. 

Csak tippelek: jómagam kihelyezem, mert a hallgatás beleegyezés, a mély hallgatás még mélyebb, szerintem a munka ünnepét munkával ünneplik a kétkezi munkatársaik, mivel hétfőn is láttam őket dolgozni. 

Szeretném jegyezni, hogy a "multi", a korábbi, minden szakmai engedéllyel ellátott  cég az ünnep előtt egy hónappal minden bejáratott fórumon hirdette volna az ünnepi munkarendjüket. Az sem lehetetlen, hogy minden postaládában ott lett volna a híre. És akkor nem írnának holmi blognak az olvasók - bizalommal - ilyet: 

"Keresem 20 perce a neten, hogy most 05.01-én mikor viszik a hulladékot, mert itt kedden szokták, és többen kérdezték tőlem. Semmit nem találtam, Figyelmetlen vagyok, vagy szokásos a tájékoztatás?
(az a semmilyen?)
Ahogy néztem, a körülöttünk levő 40 km-en belül lévő településeken (Dömsöd,stb) pillanatok alatt megtalálható- csak ez a gyönyörűséges társaság nem képes egy éves, pontos naptárt feltenni vagy feltetetni! � A takarítónőknek (pl. családsegítő, társasházak) ezért el kellene jönni ide, hogy feleslegesen kirakják a kukákat... Kösz a választ!"

 

 

http://www.zoldbicske.hu/telepulesek/bicske/

Más téma: Az első bekezdés dátuma 30-án lejár, a második bekezdés érdekes anomáliája, bár elmúlt, de a slendrián tájékoztatást jól tükrözi:

"TELEPÜLÉSI VEGYES (KOMMUNÁLIS) HULLADÉK GYŰJTÉSE
Hétfő, kedd, csütörtök (hegy), de április 17. helyett április 2. helyett március 31."

Ezt a mondatot közlésünk után megigazították.

 

Sajnálatos, hogy az önkormányzati tulajdonú szolgáltatót nem utasítja rendre közbirtokosa illetve a közszolgáltatás közmegrendelője - jó gazdaként.
Szentendre és Pomáz már nem kér a Zöld Bicskéből, többen pedig kritikát fogalmaztak meg. A gépjárműpark bővítésére és felújítása szemmel láthatóan egyértelműen szükséges lenne.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása