Olvasónk bizalmának köszönhetjük az alábbi levelet. Problémafelvetésével kapcsolatban minden érdeklődőnek ajánljuk a Levegő Munkacsoport háttéranyagát. 

Felvezetésül térjünk ki arra is, hogy sajnálatos módon a civilizáció, az urbanizáció fejlődésével egyre kevésbé vagyunk toleránsak a természettel szemben. Mindössze 2-3 hetet kell(ene) kibírni az 52 hétből.
Nem inváziós módon terjedő fafajta a nyárfa - olvasható a szakirodalomban - nem invazív növény, így a telepítése most sem tiltott, nagyon sok helyen a terület víztelenítése érdekében telepítették, nagy mennyiségű vizet képes párologtatni, ami javíthatja a klímát is.

De lássuk a lényeget:

"Kedves Szerkesztő!

Nem tudom hol lehet panaszt tenni a nyárfa által termett vattacsomók ellen?!? Szinte mindenünk tele van ezzel a förmedvénnyel, akár lakás, akár szem , száj, orr....szinte alig kap az ember levegőt...kilométerekre viszi a szél iránytól függően ezt a vattacsomagot, se ajtót se ablakot nem lehet nyitni, és már lassan levegőt sem lehet venni.
Sok helyen kivágták, már a múltkor a Könyvtár mellettit is, pedig az nem szórta a vattát.....talán azoktól kellene megszabadulni amelyek okádják a vattacsomót!
Nyárfa vatta nélküli szép napot kívánok!

Név és cím

Lehet, hogy ezúttal ültetéssel kellene kezdenie a közterület gazdájának, azután favágással folytatni?

"A kanadai nyárfákat valóban a gyors növekedésük miatt ültették főként a lakótelepekre, és már kezdenek kiöregedni. Az eredeti elképzelés az volt, hogy a gyorsan növő fák alá majd telepítenek nemesebb, honosabb, lassabban növőket egy második ütemben. A mindig olajozottan és tervszerűen működő országunk egyik legfőbb jellemvonása azonban az, hogy az első ütemet soha nem követi második."

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Nem tudom hol lehet panaszt tenni a nyárfa által termett vattacsomók ellen?"

Ha vallásos a posztoló, akkor Istennél, ha nem, akkor az evolúciónál. Viccet félretéve, én enyhén alergiás vagyok rá, horgászként kimondottan zavar a szabadidőm eltöltésével, de eszembe nem jutna kivágatni ezeket a fákat! Elég nagy baj van a fejekben mostanában!
süti beállítások módosítása