A felvételt Czverkon László készítette, legalábbis ez az ő alkotói neve. Köszönjük! A fészek közelében lévő házban élő Horváth József is folyamatosan figyeli, filmezi, fotózza a bicskei gólyákat, ír is róluk rendszeresen a saját oldalán, amiből már közöltünk is. 

Jó, hogy a nyilvánosság erejével érvényt szereztünk annak a bicskei blogos kezdeményezésnek, hogy épüljön végre fészekemelő a madarak biztonsága érdekében. Ezt a felvételt látva idéződik fel az is, milyen érdekes lenne megoldani bekamerázását.

Például az önkormányzat hivatalos honlapját ilyen lépésekkel lehetne a város honlapjává tenni.... Számos olyan magyar település is van, ahol ez működik. Hogy hogyan lehetne megoldani úgy, hogy senkit ne bántson, azt egyrészt a környéken élőkkel, másrészt a Magyar Madártani Egyesület és a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakembereivel folytatott egyeztetésen lehetne kialakítani.     Az EON-nal, a városgazdákkal és a Bicskei Önkormányzati Tűzoltósággal ők végezték el a fészek magasítását. 

Jó lenne, ha elérnék: kapjanak nyomkövetést szolgáló gyűrűzést a Kistószegen született gólyák. Van egy oldal, ahol vándoréletükben látható aktuális tartózkodási helyük, ottani mozgásuk.

Képzeljük el, mekkora dolog lenne ez környezetismeret (már nem ez a neve? elnézést) órán , milyen erővel taníthatná gyerekeinknek, unokáinknak a természet ajándékainak megbecsülését. Sok olyan momentum mellett, ami már régestelen régen megvan vagy éppen tavaly óta. Ez itt helyi érték. Tudjuk, miről beszélünk. Tudjuk, hol van. Tudjuk, hová várjuk őket.  Megtehetnénk, hogy követhessük őket. Bizonyos fokig még közösségépítő is.

(Amúgy ma véletlenül jártam átmenőben egy helyen, ahol a teraszon hosszú ünnepi ebédlőasztalnál több bicskei kisgyerek keresztelőjét ünnepelte több bicskei család. Erre hazaérek, és gólya fészekaljt látok a teljes monitoron. Jól van, madarak. Ha nagyok lesztek, csak cipekedjetek ide Bicskére és környékére mind az öten!)   

Találós kérdés: Tudjátok, hogyan kiált fel a bicskei művészi szépségű gyermeke láttán, akár 23 évvel a születése után?! Válasz: Goya hozta.( Ha-ha.)  

       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása