A Csabdi-Vasztély szakaszt kerékpárútnak nevezni és jelölni, félrevezetés. Ez már megjelent itt. A Vasztély - Tarján szakaszon tavasszal kerültek ki KRESZ táblák. A két önkormányzat a jármű forgalmat szerette volna szabályozni. De nem sikerült. Még a szabálykövető járművezetőket is szabálytalanságra kényszerítik.


Vasztély felől mindkét irányból behajtani tilos tábla, "kivéve engedéllyel" és "kamerával megfigyelt út" kiegészítő táblával.
A "kivéve ...." tábla miatt kerékpárral behajthatok, ezen kívül csak engedéllyel rendelkezők hajthatnának be. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a Csabdi önkormányzat mennyi engedélyt adott ki, mert igen nagy autósforgalom van az úton és az arra lakók vannak kevesebben köztük.

Tarján felől pedig tulajdonképpen senki nem mehetne a temető utáni útszakaszra, a pince tulajdonosok sem, ami komikus.
A kihelyezett tábla a KRESZ szerint csak részben értelmezhető.
Mindkét irányból behajtani tilos. Alatta 20 km sebességkorlátozás, ami alatt "kivéve halastó" és "kamerával megfigyelt út" kiegészítő tábla van.
tarjan_4.jpg

A kiegészítő tábla minden esetben a forgalmi rendet szabályozó tábla alá kerül ki a szabályok szerint.
E szerint itt Mindkét irányból behajtani tilos. A biciklinek is.
Aki ezt megszegi, mert pl. a saját pincéjét, talán még házát is szeretné elérni, az legfeljebb 20 km/h sebességgel mehet :)  De ha mégsem a pincéhez, hanem a halastóhoz megy szabályszegően, akkor 90-el is mehet, mert a 20-as sebességkorlátozás alól kivételt kap :)
A 20-as korlátozásnak egyébként sincs nagy jelentősége, mivel a következő kereszteződés feloldja, de ha ezt valaki nem tudná (ha nem ismeri a KRESZ-t akkor ne vezessen) akkor kicsit később van egy régi 30-as tábla, ami biztosan felülírja a 20-as táblát.
Itt a kamerák egyértelműen láthatók, vagyis az összes szabályszegő felelősségre vonható. :)
A fa által eltakart tábláról már nem is szeretnék szót ejteni, annak betartása, ami nem látható, nem kérhető számon a közlekedőkön.
tarjan_5.jpg

A szándék jó, a megvalósítás nagyon nem sikerült. Az útszakaszon közlekedő autósok még a gázpedálról sem szállnak le amikor biciklissel találkoznak, jó esetben kicsit! félrehúzódnak.
Tegnap este Csabdi felől jövet felkapattam a szervizúton és a Galagonyáson gurultam vissza az első dűlőig. Éppen nem volt nálam Jávorka-Csapody: Erdő-mező virágai című alapmű, a növényhatározó, de mintha méter magas parlagfűállományt észleltem volna a bicó út és a mányi út között.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása