A bicskei Petőfi tér tenyérnyi. Hosszú ideig sártenger jellemezte eső után és nagy tócsák.

A bicskeiek blogja közölt néhány olvasói felvételt, levelet és intézkedés szükségességét fejezte ki a bicskeiek képviseletében.

Feltételezhetően ez is közrejátszhatott abban, hogy (részben) felújították a területet pályázati forrásból. A Petőfi tér burkolatfelújításában nem volt uniós pénz, a központi költségvetés maradványa volt a forrás., amiről szintén hírt adott már a Bicskei Szó. 

A kérdés csupán az, hogy ezt a picinyke teret miért nem lehetett rendesen vagyis teljes egészében megcsinálni?

A Petőfi tér 5-ös és 6-os számú házak előtt ugyanis ugyanúgy nincs szilárd burkolat, mint korábban.

A két ház előtt járda, ami kapcsán az sem kizárható, hogy a lakók építették. Ez a két ház a térnek abban a szakaszában helyezkedik el, ahová a Bikakúthoz jutunk és aztán egy jobbossal a Petőfi utcába kanyarodhatunk.

A nagy költőről elnevezett bicskei utcácskába, ami a nagy-nagy és mégis csak részleges  Petőfi tér felújítás után kimaradt. Mintha ott nem megduplázott építményadót fizető bicskeiek élnének, mint mindenhol.     

A Tompa Mihály utca is kimaradt, ami két temetőt érint. 

Ez a két Petőfi téri ház is, és a teljes a Petőfi utca is kimaradt a dobpergésben. Miközben a téren látványosan úgy lett megoldva, ami elkészült, mint a buszfordulókat szokás a alvégen. (Miközben úgy mellesleg a belőle nyíló utca névadóját,  aki Tompa Mihály református lelkész, Petőfi Sándor (és Arany János is!) jó költőnek tekintette.)

De hagyjuk a két utcát. Nézzük a Petőfi teret.  Az önkormányzat tényleg így rendelte meg? Ha nem így rendelte meg, akkor így vette át a kivitelezőtől? A Petőfi térből kimaradnak házak?  Kis bicskei abszurd? Miért is? A megrendelőnek meg kellett volna néznie a helyszínt, beszélni az ott élőkkel csak néhány mondatot, mindenkinek jót tett volna.  
Elmaradt. Már nem is érdekes. Ez már a múlt. Készüljön el a választások előtt úgy, ahogy el kellett volna készüljön.

Petőfi Sándor sem hagyott ám félbe se dalt, se táncot, se verseket. Ha már egyszer belefogott.   

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása