Bicskén, a Szondy utcából érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy 2018. szeptember 23-án hajnalban egy férfi egy családi házba a tulajdonos engedélye és belegyezése nélkül bement, majd a feljelentőt észlelve elszaladt a helyszínről. Nem sokkal később ismét visszament az ingatlanhoz, ahol a bejárati ajtót letépte és eldobta, azonban megzavarták és elfutott. A járőrök pár órán belül elfogták a 32 éves helyi lakost, a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították, majd magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Mint ahogyan Sipos Mónika r. főhadnagy, az FM RFK megbízott szóvivője kérdésünkre elmondotta: A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai a kérdéses esettel kapcsolatban elfogott férfit magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

 

 

Tájékoztatásul az alábbiakban olvashatja a Büntető Törvénykönyv (2012. évi C. törvény) magánlaksértésre vonatkozó törvényi tényállását:

 

(1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakó vagy azzal rendelkező akarata ellenére vagy megtévesztéssel

a) éjjel,

b) fegyveresen,

c) felfegyverkezve vagy

d) csoportosan

bemegy, vagy ott bent marad.

(3) Aki mást megakadályoz abban, hogy lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre bemenjen,

a) ha az (1) bekezdésben meghatározott módon követi el, az (1) bekezdés szerint,

b) ha a (2) bekezdésben meghatározott módon követi el, a (2) bekezdés szerint

büntetendő.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása