Kérdeztek a piactérről az utcán, pontosabban a Nagy Károly téri útépítésről. Hogy szeptember végi kezdés volt belebegtetve. És még egy kapavágás sem történt. S hogy ott akkora sár tud ott lenni... láttam már. 

809b2deacec640c18e212a6a4d7ed367.jpg

Jártam arra eleget, s bizony, szomorúan Nagy Károly dűlőnek nevezte Nagy Károly tér helyett a fanyar humor. Igen, ez az utca volt, amit saját kezűleg murváztak az ott élők,  a központ legújabb építésű társas-házai előtt, amik közelében van búcsú, piacnap és rock&roll.   

Hogy mikor kezd az önkormányzat, mikorra lesz kész az új út, mi készül el pontosan , erről nem igazán vannak információi az ott élőknek. Márpedig ez tarthatatlan Bálint Istvánné alpolgármester személyes körzetében. 

Abban reménykedem, hogy a tér mellé a poros Nagy Károly utca is szilárd burkolatot kap, mert azt gondolom, ez a közeli részlet nem kihagyható, ha az Európai Unió támogatásából piac épül egy dunántúli kisvárosban. Azért sem, mert már sokszor megígérték, aztán végül lezárták a rövidke utcát.   

Gondolkodjunk tehát, főzzünk abból, amink van: 

közbeszerzésnek a nyilvánosság előtt se híre, se hamva - még 2018. október közepén sem - vagyis inkább jövő tavasszal kezdik, mert lassan vége az útépítő  szezonnak és az évnek is mindjárt.  

Üzenjük Brüsszelnek, hogy pénz van. Mert a Brüsszel elleni vívott szabadságharc keretében az Európai Unióból származó fejlesztési, felzárkóztató forrás rendelkezésünkre áll - TOP-osra emlékszem. 

A TV-képújságján az összegről van adat, láttam, de nem emlékszem a számokra és nekem nincs bicskei tévém. Közel 220-240 millió lehet, és legjobb tudomásom szerint ezt a munkát már 2017-ben el kellett volna kezdeni. 

Jó lesz a választásra....

Amúgy nem értem, miért nem megoldható egy önkormányzatnak a nyilvános tervezés: négy-öt évre előre megtervezik, hogy Bicskén milyen utat-járdát fognak felújítani, mikor, milyen sorrendben.

A sorrendet az anyagiak, a források rendelkezésre állásra, az állapot maga, hiszen van súlyos is, a forgalom nagysága határozzák meg, az igény. Sok kis lépés az egy nagy.  Tovább tart ugyan, de lépésben halad. Halad legalább, tehát reménykeltő.  

Amikor ez a 4-5 éves terv elkészül, bátran nyilvánossá lehetne tenni, mint felnőtt emberek között szokás megbeszélni a mindenkit érintő dolgokat - és vastag betűvel alá lehet írni, hogy a műsor-változtatás jogát fenntartják. Ez olyan, mint amikor a sportoló is tudja az edzéstervet. Hiszen rá is tartozik! Róla is szól! 

Hozna ez problémákat, de többet nyernének meghirdetői, mint veszítenének, mert ezt minden bicskei értelmes ember értékelné. Ez a téma mindenkit érdekel. Az élhetőbb Bicskéről szól. 

A szaktanács akciós, 0 Ft + ÁFA/hó.  

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása