Bicske Város Önkormányzata - megihletve talán bicskei civilek korábban megvalósított, Bicskei Mentőket segítő igyekezetétől vagy pusztán attól az elismeréstől, ami a Bicskei Mentők szakmai munkáját övezi - jótékonysági bált szervezett a város mentőállomásának támogatására. Az összegyűlt pénzadomány meghaladja a 6 millió forintot.

mentok.jpg

Ez a kép az önkormányzat honlapján jelent meg a közösségi díj átvételekor.  

 

A Bicskei Szó Kutenics Péter mentőállomás-vezető mentőtiszthez fordult kérdéseivel, például azzal, hogy az életmentők bázisán mire használja fel ezt az összeget:   

"Országos szinten is példaértékű, megtisztelő és irigylésre méltó városi és kistérségi összefogásnak lehettünk tanúi, melyet nem győzünk eléggé megköszöni az Önkormányzatnak és a szervezés lebonyolítását végző gépezet motorjának, Bálint Istvánné Alpolgármester Asszonynak.

"Sokak életéhez van közünk. Némelyekéhez kevesebb, némelyekéhez nagyon is sok. De nem fogják tudni a nevünket. Azt sem, hogy mit tettünk értük. A mi munkánk rejtett és névtelen"

A sorok dr Felkai Tamás mentőorvostól, a magyar mentéstörténet kiemelkedő alakjától származnak.

Valóban, a mi munkánk ilyen, igyekszünk megfelelni annak az elvárásnak, amit az emberek támasztanak a Mentőszolgálat felé. Érjünk ki gyorsan a helyszínre, adjuk a maximális szakmai tudást, empátiát a bajbajutott felé, majd gyorsan, kíméletesen szállítsuk kórházba. Ez így leírva egyszerűnek tűnhet, de a valóságban rengeteg munkát, szervezést, felkészülést, elhivatottságot jelent. Ezt ismerte fel Bicske Város Önkormányzata és mi büszkék vagyunk, hogy a város büszke ránk.

A jelenlegi támogatásból elsősorban olyan célokat szeretnénk megvalósítani, melyekre az elmúlt években nem sikerült belső forrást találni. Itt elsősorban a mentőállomás épületének belső korszerűsítését, élhetőbbé tételét gondoljuk például a vizesblokkok, tusolók, vagy a konyha felújításával. Az éjszakai pihenőben az Önkormányzat segítségével lecserélhettük a 20 éves műbőr priccseket kényelmes ágyakra. Ne felejtsük el, hogy a mentőállomás 25 ember második otthona.

Régi vágyunk, hogy a munkánk során szennyeződött munkaruhánk ne otthon kerüljön mosásra, a családi mosógépben, ez is megvalósulni látszik.

Számos, vállalkozói felajánlás is érkezett. Így lett közösségi számítógépünk, nyomtatóval, elektromos kapunk, LED világításunk, festés a garázsban.

Köszönjük az Önkormányzat, a környező települések, helyi- és környékbeli vállalkozók, magánemberek támogatását, reméljük soha nem szorulnak a mi segítségünkre, de ha mégis, akkor azt kívánom,hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljenek, csakúgy mint mindenki az elmúlt 49 évben"  - zárta köszönetnyilvánító sorait  Kutenics Péter. 

Minden olvasónk nevében kívánunk minél több eseménymentes szolgálatot (ilyen a gyakorlatban sajnos nincs) a saját jól felfogott érdekünkben is. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása