A világ a kempóra figyel

Címkék: sport dhkse kempó

2018.12.05. 23:42

dinamik_harcmuveszeti_kozhasznu_sportegyesulet_eredmenyei_a_kempo_vilagbajnoksagon.jpg

Péntek hajnali fél hét. A Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület aznapi delegációja elindul az United World Sport Kempo Federation (UWSKF) szervezet égisze alatt hazánkban megrendezésre kerülő Kempo Világbajnokságra.

a_dhkse_versenyzoi_piros_bela_edzo_es_metzger_antal_elnok.jpg

Megérkeztünk a budakalászi Sportcsarnokba, ahol már lázasan folytak a munkák. Az első nap a 12 éves korúak versenye volt, de mi az idősebbeket is vittük, hadd szokják a verseny hangulatát,helyszínét. Adategyeztetés, papírmunka, ismételt mérlegelés és immár hivatalosan is résztvevői vagyunk a versenynek. Bámulatos és ünnepi volt a megnyitó, ahol a megjelent 10 ország képviselete és az IKF Szervezet Elnöke Amato Zaharia. Az UWSKF Szervezet nevében Papp Valér elnök úr köszöntötte a megjelenteket. Elindultak a technikai számok, azon belül is a formagyakorlatok. Baka Tas embert maga mögé utasítva lett harmadik helyezett, s hozta meg az első érmünket. Benkő Balázs erős mezőnyben kezdett, s mindössze egy tizeddel maradt le a középdöntősöktől a formagyakorlatban. Majd ahogy az idősebb és magasabb szintű divíziók lettek behívva, úgy növekedtek helyezéseink és érmeink száma. Jurasek Balázs tavaly, fegyveres formagyakorlatban világbajnok volt. Idén
új gyakorlattal lepte meg a bírókat, s ismét világbajnok lett! A nap végére fáradtan estünk be a gépjárműveinkbe, s siettünk haza, mert a következő napon ismét nehéz nap várt ránk. 
  A második nap is korai kelést hozott, hisz 9 órakor már kezdődtek a versenyszámok.  A technikai számok szép sikereket hoztak. Kormos Kata rögtön két ezüstéremmel lett gazdagabb. Baljer Regina Luca, pedig megszerezte aznapi első aranyérmünket.  Jól szerepeltek versenyzőink, s kezdetét vették a küzdelmi versenyszámok. Aznapra 640 versenyző, 1100 nevezéssel indult, így sejthető volt, hogy hosszú napnak nézünk elébe.
22 óra 10 perckor Katát hívták a pástra. Az addigra már ernyedt kis „kempókák” utolsó tartalékaikat kezdték el felélni. Kata pazar Point Sparing küzdelmeivel haladt a döntőbe. A portugál lánytól az utolsó másodpercben kapott találattal búcsúztunk a világbajnoki aranytól, de a második helyezés is őrületes  siker és boldogság volt. A harmadik nap a felnőtteké volt. Itt Jász Kristóf rumble sparing küzdelme hozott egy 2. helyezést.
Minden versenyzőnk rendkívül jól szerepelt a versenyen ki több tapasztalattal ki pedig több éremmel lett gazdagabb. A DHKSE csapata ismét megmutatta, hogy nemzetközi szinten is rendkívüli eredményeket tud elérni.

Írta. Farkas Zoltán.
Fotó: Makai László

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása