Bár az elmúlt héten háromszor kértem meg a GESZ munkatársait, hogy segítsenek abban, hogy az 5 háznyi utcafelületet takarítsák el a hótól és jégtől, hogy legalább a négy emeletesekig tudjak kivergődni, nem látom biztosítottnak a balesetmentes gyalogos közlekedést a téli viszonyok között.

A GESZ munkatársai megtették, amit lehetett, ezt meg is köszöntem, köszönöm, de a Nagy Károly utca és Nagy Károly tér vonatkozásában igazából nem hatásos a szórás, mert a vízátfolyások, a letaposott hó és a fagy újrateremti a jégbordás felületet.

A téren nincs járda, így kénytelen a gyalogos az úton menni. 13 éve költöztünk ezekbe a házakba. Történtek próbálkozások, lakossági összefogások  az utca rendbe tételére.

Számos kérés hangzott el részünkről, pár ígéret elhangzott, de érdemi megoldás máig nem született. Számomra marad az eddigi megoldás: szomszéd, barát, ismerős emberséges segítségnyújtása. Annak ellenére, hogy idős, mozgáskorlátozott személy vagyok, gépkocsival nem rendelkezem, mégis szeretném úgy élni az életemet, hogy magamról gondoskodom, hiszen az egyéb feltételeim adottak.

Ezt az észrevételemet névvel közölheted a blgodban.

(Köszönjük az olvasó nyíltságát, de nevét nem tesszük közzé. Enélkül is tudhatják a valódi címzettek, hogy ki írta. A levélíró problémája miatt már részben érthető is, hogy pl. a zártkertben lakók   ugyanezeket nehezményezik, miközben a város közepén  is vannak még hiányosságok.
A piac építése éppen ezt a problémát kezelte volna, igaz, nem egyből, nem azonnal, csak ütemezetten, írtunk már róla, amikor van rá pénz. 
A helyzet kezelésére biztosan van jogszabályi alap, de nem biztos, hogy a lakosságra kellene ezeket akár részben is terhelni.
Az önkormányzat ütemezhetné, ezt már legalább kétszer leírtuk, hogy pl. minden évben megépít egy-egy, még nem szilárd burkolatú, elsősorban belterületi utat. De a politikus sajnos csak ciklusokban gondolkodik, kis sítlű módon,, szavazatokért. Pedig nem szavazatokra esküszik, hanem a település szolgálatára.  
Egyébként most, pl a meglehetős lakossági közöny mellett zajló közmeghallgatáson kellett volna ezeket jó hangosan követelni, mert jövőre kellenek az "x"-ek, ilyenkor hamarabb meghallják a kérést. 

Egyébként a sózás vagy szórás biztosan javít a helyzeten, meg is köszöni az ott élő.  De természetesen a lakók közreműködése sem haszontalan, mint más utcákban is.) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása