2019. április 13-án rendezték meg a Bicske Kupa Nemzetközi Meghívásos Kempo versenyt, amin két versenyzővel képviseltettük kis teamünket, Bozori Imre és Kaszár Nándor léptek pástra.

bk_1.jpg

Imre 68 kg-ban úgynevezett Chikara kurabe versenyszámban versenyzett, amely a küzdelmeket 3 részre bontva méri fel a versenyző felkészültségét: álló küzdelem, dobás technikák és földharc. 3x1 perc küzdelmi idő.

bk3.jpg

Imre súlycsoportjában összesen 5 versenyző volt. Az első mérkőzésen erős versenyzővel került szembe, a székesfehérvári Profi Kempo Akadémia barna öves kemposával. Az álló küzdelmi részben látszott, hogy nem babra megy a játék. A másik versenyző a szabályok ellenére, mint ha ki akarta volna ütni Imrét, ami végett figyelmeztették is, azonban ez nem volt túl nagy hatással rá. A második menetben a dobás technikai rész nem tartott túl sokáig, mivel Imre az agresszívan támadó ellenfelét egy hatalmas csípő dobással belevágta a tatamiba, aminek hatalmas puffanására az egész csarnok hangos felhördüléssel reagált, az ellenfél telihátra esett, így ez a menet „ippon” értékű dobástechnika végett Imréé lett, majd folytatódott a földharc.

 

Itt is látszott azonnal a hatalmas tudásbéli különbség, először oldal kontrollba tartott ellenfelét, majd felült a mellkasára és egy fojtással - kopogtatással befejezte a küzdelmet.

Ezt követően tudtuk meg, hogy az ötödik fél feladta a küzdelmet, így maradtak négyen.

A második egyben döntő küzdelemre a DHKSE versenyzőjével szemben került sor, amelyben mind az álló, mind a dobás technikai részben Imre döntő fölénnyel hozta a meneteket, így mivel 3-ból 2 menetet nyert, a küzdelmet beszüntették, Bozori Imre arany érmet szerzett!

Kaszár Nándor élete első versenyén vett részt, amire gőzerővel készült! Nándiról tudni kell, hogy a küzdősportok iránt ugyan mindig is érdeklődött, de csak hobbi szinten foglalkozott leginkább ökölvívással, ami után éveket kihagyott, majd idén januárban csatlakozott kis csapatunkhoz. Nem egész 4 hónap alatt közel 10 kilót fogyott, hatalmas mentális és fizikai fejlődésen ment keresztül, minek következtében döntött úgy, hogy kipróbálja magát egy versenyen.

Erre tökéletesen alkalmas volt a Bicske Kupa, így beneveztünk. Nevezésünkben segített Metzger Antal mester, aki szívesen invitálta Nándit és Imit is csapatába, hogy részt vehessenek a versenyen, mivel a mi edzéseink nem klub szinten mennek. Segítségét ezúton is köszönjük!

Nándi Light Contact versenyszámban indult felnőtt 88 kg súlycsoportban, ez a küzdelem 1x2 perc ütés-rúgás küzdelem. Első körben 1 ellenfélről tudtunk, amiből a végére 3 lett, összevonták a súlycsoportokat.

Nem is a küzdelmek száma, hanem az egész napos várakozás, ami megterheli a versenyzőt. Nándi 19 óra után lépett pástra először egy brazil jiu-jitsu alapokkal rendelkező versenyzővel nézett szembe. Nándi első versenye ellenőre hatalmas elánnal, ellentmondást nem tűrve, az edzői utasításokat betartva simán hozta a küzdelmet így beküzdötte magát a döntőbe.

A döntő küzdelemben az előző harcos klub-társával került szembe. Már látszott az ellenfél előző harcában, hogy erős, határozott és nagy ütésekkel operálva sikerült győznie, így erre építve taktikánkat Nándi ügyesen kerülte el ütéseit és rúgásait, illetve szinte az összeset blokkolta, így hozta a pontokat, azonban az ellenfél folyamatos nagy erejű technikái miatt 3 alkalommal figyelmeztették, majd mivel a figyelmeztetések nem értek célt, leléptették – beszűntették a küzdelmet. Kaszár Nándor aranyérmet szerzett Light Contact küzdelemben.

Nagyon büszke vagyok mindkét barátomra, sporttársamra, hatalmas munka áll minden siker mögött, amit ők is  munkájuk mellett végeznek, hiszen mindketten hivatásos rendőrök Bicske településen, mindketten körzeti megbízottak.

Kitartásukat és teljesítményüket példaként lehet állítani minden fiatal sportoló elé, illetve büszke lehet rá a település és a rendőrség, hogy ilyen emberek képviselik.

Köszönetünket szeretnénk nyilvánítani a Bicskei Rendőrkapitányság vezetőjének Dr. Balázs Sándor r. alezredes úrnak, hogy töretlenül biztosítja számunkra edzéseink helyszínét és fejleszti felszereléseinket. Köszönjük a támogatást Klinger József úrnak, aki továbbra is a versenyzők mögött áll és segít bennünket.

T.B.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása