Nemrégiben egy súlyos, hosszú évek óta fennálló, megoldatlan, a közvetlen környezetünket terhelő problémáról olvashattunk és láthattunk képeket az Óbarokinfón.   

szmotyi.jpg

Nem vagyok egyedül, akinek a Barki-sziklák fontosak. De ha a világon semmi látnivaló nem lenne itt, ezt akkor sem lehet hagyni. Ha ez valóban évek óta fennálló jelenség, akkor semmilyen  és semmiféle hivatalos magyarázat nem indokolhatja, hogy miért van ez még mindig így! 

 Semmi meg nem magyarázhatja kellő alapossággal, hogy ez a környezeti havária miért nincs a hivatalok és a választottak (összefoglalva: felelősök) részéről megakadályozva. 

Durván az Öreg-szikla mögött, (a bicskei határ alatti dűlőnél, nem messze a bicskei erdőtől),  amióta töltik a felhagyott bányagödröt, papírforma szerint "építési törmelékkel" - feltételezem -, hogy folyamatos, kíméletlenül következetes ellenőrzés lenne szükséges. Mert kerülhetett a felhagyott külszíni fejtés mellé és bele is - ez meg az.    

Lehangoló látvány a terület. Kíváncsi lennék  egy civil, környezetvédő  szervezet szakértői vizsgálatának eredményére és emellett egy hatóságira is. Nem tudhatjuk, hogy mi került oda.
Amiből bármi kioldódhat, amitől nem is meglepetés az, ami a fotókon van.

S mindez egy olyan települést érint, amit egyébként is kettévág az autópálya.  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása