Tetőszerkezeteket bontott meg, fákat csavart ki az orkán erejű szél múlt héten csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.  Péntek reggelig ezerháromszáz segélyhívás érkezett Szabolcsból, a károk felszámolásában a Fejér megyei járási önkéntes mentőcsoportok tagjaként bicskei, dégi és martonvásári önkéntes tűzoltók, valamint ercsi polgárőrök is részt vettek a hétvégén. Az önkéntesek az esetek többségében kidőlt fákat daraboltak fel motoros láncfűrésszel és segíttek fóliával letakarni a megrongálódott tetőszerkezeteket. 

0629_30_onkentesek_szabolcsban007.jpg

A széleskörű összefogás és a több napon át tartó folyamatos kárelhárítások eredményeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap estére már nem volt olyan bejelentett cím, ahol ne jelent volna meg beavatkozó. A sérült tetőszerkezeteket ideiglenes helyreállították, a veszélyt jelentő kidőlt, kiborult fákat eltávolították.

0629_30_onkentesek_szabolcsban008.jpg

 

Fotó: martonvásári és bicskei önkéntes tűzoltó egyesület



Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy
Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása