"A Bicske, Apponyi Albert utca 2. szám alatt található óvodaépület napelemes rendszerének inverteres elektromos szekrényében 2024. január 02-án a reggeli órákban tűz keletkezett" - válaszolta érdeklődésünkre Rabóczki Zsolt tűzoltó alezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelem helyettes szóvivője. 

"A helyszínen lévő dolgozók a tüzet 1 db 6 kg-os porral oltó tűzoltó készülékkel eloltották.

A helyszínre riasztott bicskei önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor az óvodában tartózkodó 29 főt (17 gyermek, 12 felnőtt) az épületből már kikísérték.

A tűzoltóegység hőkamerával az épületet átvizsgálta és megállapította, hogy a tűz az elektromos szekrényből nem terjedt tovább. Az áramtalanítást követően átszellőztették az épületet. Az áramszolgáltató szakemberei a helyszínen a szükséges vizsgálatokat követően az elektromos visszakapcsolást elvégezték" - zárul a hivatalos válasz. 

Azt a Bicskei Szó teszi hozzá, hogy január 8-ig szerencsére szünet van az ovikban - ügyelettel. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása