Nem tudtam ott lenni egyéb elfoglaltságom miatt, de azt kértem már tegnap, küldje el a Bicskei Szó olvasóinak a rendezvény után, amit jónak lát. 

"Molnár Dániel vagyok, a Momentum helyi elnöke, az ellenzék közös polgármesterjelöltje az önkormányzati választáson itt, Bicskén. 3 éves korom óta élek Bicskén, itt nőttem fel, ide jártam általános- és középiskolába, majd agrármérnökként végeztem, jelenleg pedig környezetvédelmi mérnökként dolgozom. Édesanyám 2000-2009 között jegyzőként dolgozott a bicskei önkormányzatban. Amikor a Fidesz átvette a hatalmat a városban, a fideszes polgármester azt mondta neki: vagy aláír mindent, amit kérnek, vagy ki van rúgva. Édesanyám gerinces ember volt – nem fogadta el, hogy a város fideszes kifosztásában legyen bűnrészes, így közel 30 év köztisztviselőség után megfosztották a hivatásától. Ebben nőttem fel, édesanyámon keresztül láttam, ahogy a Fidesz átalakítja a polgármesteri pozíciót egy végrehajtói pozícióvá, hogy aztán bármit megtegyenek, amit a Fidesz helyi országgyűlési képviselője, vagy épp Mészáros Lőrinc kér.
Az elmúlt 11 év Bicskén a rombolásról, Bicske autonómiájának elvesztéséről szólt. 1.     ISKOLÁK LEÉPÍTÉSE. A Fidesz hagyta, hogy leépítsék a helyi iskolákat, miközben Felcsúton modern iskola, óvoda és bölcsőde épült. Bicske járási központ, mégis bizonytalan, hogy a gimnáziumban hogyan fogják megtartani a tanórákat szeptemberben, olyan sok terem lett használhatatlan a beázások miatt.  2.     EU-s PÉNZEK ELLOPÁSA, ELHERDÁLÁSA.a.     Az elmúlt 11 évben rengeteg EU-s pénzt kapott Bicske, de valódi fejlődést nem láttunk: focipálya, bicikliút épült, ráadásul túlárazva, miközben a valódi problémáink nem oldódtak meg, a helyiek valódi igényeivel nem foglalkoztak.     A helyi vasútállomást képtelenek voltak felújítani, pedig rengeteg EU-s támogatás érkezett az intermodális csomópont megépítésére. ÉLETVESZÉLYES a gyalogos felüljáró, idő kérdése, hogy a városvezetés gondatlansága miatt komoly baleset történjen.3. És a legfelháborítóbb: a fideszes városvezetés duplájára emelte az építményadót, amelyet a lakosok fizetnek, majd miután Mészáros Lőrinc megvette az Erőmű-tavat, a kedvéért eltörölték a telekadót, így Bicskének nincs bevétele a város határában lévő, korábban közkedvelt, ma már kapuval elzárt területből. Jól szimbolizálja ez a helyi Fidesz hozzáállását Bicskén. Míg a lakók fizetnek, az ország oligarchája vígan bezsebelheti a város értékeit.
A Fidesznek nincsenek megoldásai Bicske problémáira, a helyi Fideszt nem érdekli Bicske jövője. Kiszolgáltatták a várost a nagypolitika érdekeinek és elfelejtették hogyan kell a bicskei lakosok érdekeit képviselni. Ennek véget kell vetnünk!
Bicske közös ellenzéki polgármesterjelöltjeként nekem személyesen, és a teljes bicskei ellenzéknek is fontos, hogy konkrét megoldásokat, számon kérhető ígéreteket tegyünk a bicskeieknek. Fel kell újítani az iskolákat.o  Nem hagyhatjuk, hogy minden pénz Felcsútra kerüljön, miközben a bicskei iskolákban az oktatás alapvető feltételei sem állnak rendelkezésre.Rendbe kell tennünk a helyi vasútállomást.o  Már 2014-ben azzal kampányolt a helyi Fidesz, hogy megvalósítja az intermodális csomópontot a Nagyállomáson, még EU-s pénzt is kaptak rá, mégsem történt egy kapavágás sem. A vasútállomás szörnyű állapotban van, a gyalogos felüljáró életveszélyes. A jelenlegi városvezetés szégyene, hogy ezt sem tudták megoldani, pedig ugyanennyi idő alatt felépült 2 stadion és egy kisvasút a szomszéd faluban. Kivezetjük az építményadót a jelenlegi formájában, és újra bevezetjük a telekadót. Fizessen Mészáros Lőrinc, ne a helyiek!Eddig is rengeteg pénzzel járultunk hozzá, hogy az ország oligarchái jól járjanak, itt az idő, hogy ők is hozzájáruljanak a közteherviseléshez.
Részletes, és számonkérhető programmal készülünk a választásra, amelyet szeptember elején fogunk közzétenni. Ugyanakkor ki fogjuk kérni a helyiek véleményét is és a javaslatokat be fogjuk építeni a programpontjaink közé. Szeretném, ha Bicske olyan város lenne, amelyet az itt lakók a sajátjuknak éreznek.
A mostani városvezetés nem a város érdekében cselekszik. Ennek véget kell vetnünk. Itt áll mögöttem az a csapat, amely képes képviselni a helyiek érdekeit és nem függ a helyi kiskirályoktól, hanem valóban a lakosok igényeit tartja szem előtt.  
Vegyük vissza Bicskét, és adjuk vissza a bicskeieknek! Ez a város nem lesz többé Mészáros Lőrinc játszótere!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Párbeszédet sem az egyeztetésekre, sem a mai eseményre nem hívták meg. Nem áhítozunk politikai pozíciókra, de sajnáljuk, hogy a mi támogatásunkra nem tartanak igényt. Ezzel gyakorlatilag semmibe vették az eddigi munkánkat.
süti beállítások módosítása