A két kép Kővári Attila egy olajfestményéről - nem akvarell! - azért más, mert a helyiség fénye változott a két exponálás között.  Sajnos nem az enyém e táblakép, ami ha nem tévedek, a Körbefestett Bicske című kiállítás része volt. 

A festmény a terület teljes lezárása után felértékelődött. Mint minden Erőmű-tóhoz kötődő bicskei emlék. Olyanok is, amik nem lettek (vagy nem lehettek) lerajzolva sem.

Bicske legnagyobb civil szervezete gondozta a tavat. Kedvelt kirándulóhely volt. Pihenőmajor a belső tornyainktól 4 kilométerre.   Sosem volt önkormányzati tulajdon, de mégis elveszítette a város.

(Bocs, nem a banktól), hanem a felszámolótól vette meg  a mostani tulajdonos a bicskei belterület hektárjait. Az országgyűlési képviselőnek, a polgármesternek, az alpolgármesternek és a teljes testületnek EGY EMBERKÉNT mindent el kellett volna követnie azért, hogy a terület végre Bicskéé legyen, akár jutányos adásvétel útján.   

Ezzel kapcsolatban, hogy tettek-e valamit ezért, hogy ez aztán miért nem valósulhatott meg, hogy valóban le lettek-e állítva, amikor ők ezt állítólag megilletődötten és halkan  szorgalmazták volna -  semmiféle magyarázat, tájékoztatás, "igazoló jelentés"  nem jelent meg a választott és felelős  tisztségviselők részéről.

Pedig dokumentálniuk kellett volna és nyilvánosságra hozni, hogy mit tettek ezért. 

Az új tulajdonos érkezése után a polgármester a tőle megszokott halált megvető bátorsággal bejelentette a céges telekadó eltörlését minden bicskei cégnek.... A munkahely teremtéssel magyarázta. 

Ezen a nagy területen jelentős évi adóbevétel lett volna. A legnagyobb bicskei céges telekadó bevétel. Történt ez nem sok évvel azután, hogy az akkori polgármester, aki ma már országgyűlési képviselő stb. - megduplázta az építményadót Bicskén nem bicskei lakosként, amit többnyire adózott jövedelmekből vettünk vagy építettünk, ha pedig örököltük, családjaink generációnként  kifizették  utána az illetéket.     

Mindeközben  - úgy tudjuk -, hogy  a birtok kapuja mögött néhány négyzetméter önkormányzati tulajdon is van.... Ebben az időszakban, a terület elvesztése, hozzáférhetetlenné válása idején  - a bicskei is megkapta az év alpolgármestere címet. No comment.  A kérdés csak az, hogy kit, kiket és mit  képviselnek valójában...

ia         

 

 

eromu_kovari.jpg

 

eromu.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása