Ír az olvasó és kérdez

2019.10.22. 18:59

Olvasónk Bicske típusos gazdasági önállatlónságát és az önkormányzat politikai vezetése (illetve az országgyűlési képviselő) gazdasági eredményeinek hiányát firtató cikkünkkel kapcsolatban kérdezett. Szerinte tévedünk, mert az M1 Ipari park Bicske számára hasznosul.

Igen, meglehet. Az ún. "M1 Ipari park"-ról beszélünk, ott épül az autópálya lehajtó.

Hozhat bevételt, de hogy eddig nem azt hozta a terület, amit vártak, mert évek, vagy inkább évtized óta nincs lényegi gazdasági működés benne, ez is biztos. Csak azóta van némi mozgás, mióta a Vivien bekerült oda. A többiek vegetálnak, vagy inkább felszámolódnak, abból pedig nincs települési bevétel.

Jó néhány évvel ezelőtt, de még szabad szemmel látható az az időpont, amikor prominens, feltörekvő politikus (Tessely Zoltán), az akkori kampányban még Szárligetnek is ígért a nagy bevételből, ha ők hoznak vállalkozást oda.

Azóta csak ez az ismert vállalkozás került oda, más nem.

Csúnya, hogy erdőt irtottak és hegyeket hordtak el, de az a lehajtó egyes vélemények szerint sokat tud segíteni a teljes terület helyzetén. Mert közvetlen kapcsolata lesz a világgal az eddigi, alig egy nyomsávos, korabeli bányaút helyett, ami gyakorlatilag csak Szárligetre csatlakozott.

Az itteni iaprterület régi időkre vezet vissza, tehát nem mai fejlesztés, legfeljebb régóta meglővő újraélesztési kísérlet.

Ez ugyanis még a Kapolyi-féle EOCÉN program egyik bányaterülete volt. Az EOCÉN ismerős lehet a helyi, meghiúsult erőmű beruházás kapcsán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása