"Rászóltam ma a Kisállomáson két pont-agyúra, mert szemeteltek..." című posztunk szerzője a Magyar Államvasutak Zrt. ügyfélszolgálatához fordult. Ezt a választ kapta: 

"Köszönettel vettük elektronikus megkeresését. (...)

 

A dohányzási szabályok betartását a MÁV Csoport vezetősége kiemelten kezeli. A szolgálati vezetők területi ellenőrzéseik alkalmával erre fokozott figyelmet fordítanak. Amennyiben a dohányzási szabályszegést a MÁV Csoport munkavállalója követi el, úgy annak bizonyítottság esetén a legsúlyosabb munkajogi következménnyel kell számolnia.

 

A nem vasúti alkalmazottak esetében a vasútőrök munkaköri kötelessége, hogy amennyiben az utasforgalomra megnyitott állomási területen dohányzást észlelnek, felhívják a figyelmet a dohányzási szabályok betartására, a dohányzás azonnali beszüntetésére. Állomási tiltott dohányzás esetén szankciót az ÁNTSZ, a vonat fedélzetén a jegyvizsgáló alkalmazhat.

 

Továbbá itt szeretnénk jelezni, hogy a megállóhelyi utastájékoztatásért felelős MÁV Zrt. illetékes szervezeti egysége már tett intézkedéseket – elrendelte rendkívüli közlemény élőszavas bemondását az említett kellemetlenség megakadályozása érdekében.

 

Az egészség védelme közös érdekünk, így bízunk benne, hogy a törvényi szabályozás a társadalom részéről mielőbb elfogadásra és széles körű támogatásra talál.

 

A tapasztalt kényelmetlenségekért Társaságunk nevében szeretnénk szíves elnézését kérni. Megkeresését köszönve, ügyfélszolgálatunk a jövőben is áll szíves rendelkezésére."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása