Dr. Tömpe Péter, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, vegyészmérnök, gyógyszervegyész, kémiatörténész, címzetes egyetemi docens (Budapesti Műszaki Egyetem) megtisztelő levelében érkezett egy helytörténeti tanulmány a Bicskei Szó szerkesztőjéhez.

edelman_villa_01.jpg

A szerző gyakran jár Bicskére családi kötődései miatt is. A dr. Mály-dr.Edelmann-Pajer családból származik. Írt egy tanulmányt a Galagonyás szőlőhegyen, a Bagolyvár fölött és a táborállási út közötti területen fekvő, napjainkban az új tulajdonos keze által megújuló Pajer (Edelmenn) villáról.
A PDF-be konvertált fájlt letölthető, táblagépen is jól olvasható. Posztnak bemásolni nem volt tanácsos, mert fotóban, képben annyira gazdag a mű, és elromlott volna az eredeti tördelés is. Tiszta forrásból, tiszta pohárból...

A Nagy Károly Városi Könyvtár Helyismereti gyűjteményében ennek egy másik kiadása elolvasható. 

Mint azt Imeli Lászlótól, a helytörténeti jelentőségű képeslapgyűjtemény tulajodnosától megtudtam, személyesen ismerik egymást Dr. Tömpe Pérerrel.

p2.jpg

Nagyon tevékeny kutatónak mutatta be őt, sőt, azt is megtudtam, hogy bő egy évvel ezelőtt a Természet Világa című folyóiratban jelent meg többoldalas cikke Édelmann Sebő munkásságáról.

(A képekért köszönet Imeli Lászlónak.) 

 

Ide kattintva tölthető le (PDF-formátum, 2,1 MB).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása