A vészterhes időkben felemelő hír az önzetlen, civil összefogás sok bicskei lokálpatrióta részvételével.
750 darab - sok-sok bicskei keze által megvarott maszk lett kiszállítva szintén önkéntes segítők által összesen három nap alatt. Bajban ismerszik meg a jóbarát - tartja a világszerte ismert gondolat.  

Eddig - az alábbi lista alapján - elsősorban a mindennapi ellátásban dolgozók ellátása volt a céljuk, ami elismerésre méltó stratégiai gondolat.

Március 22-én kezdték, azaz 750 darab maszk készült el 3 azaz három nap alatt a város számos pontján, bicskei otthonok varrógépein, szorgos kezek munkájának, figyelmének köszönhetően.
Az alapanyag is adomány vagy az a pénz, amiből megvették. A kiszállítók, a futárok is adakoztak a logisztikai szolgálattal.
Akik csatlakozni szeretnének munkájukkal, figyelmükkel, megtalálják a módját. Van egy (H)arcra fel! - Bicske-Maszk elnevezésű privát csoport az Fb-n. Akik segíteni akarnak bárhogy, segítünk megtalálni a módját.
Akik már kaptak maszkot, mert ők a városlakókért dolgoznak a veszélyhelyzetben és jól jött nekik: Posta, Bicskei Rendőrkapitányság, SPAR, Tesco, Közútkezelő, Aranysas Patika, Oroszlán Patika, Dohánybolt, Albán pékség, Csokonai Ált. Isk. I-II., Gondozási Központ, Gyermekotthon, Bőrklinika, DM, Vajda János Gimnázium, Űrhajós ABC, Mentőállomás, Homály Sörbár, Tüzép, Vízmű, Baromfi bolt, Labor, Védőnők, Bicskei Gazdasági Szervezet, Városi konyha, Járási Hivatal, Duna Gyógyszertár, OVIT, Árpád utcai kisbolt, MÁV stb. 
Amire anyagban szükségük van: nem használt, hanem vadonatúj, 100 %-os vászon és 0,4-06 cm-es lapos gumi.
Bicske lakossága nem először mutatja meg, mire képes önzetlenül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása